Lietuvas kinoteātri atsakās demonstrēt japāņu animācijas filmu, jo ir aizdomas, ka daļa peļņas tiks Krievijai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Schutterstock.com

Lietuvas kinoteātri ir atteikušies izrādīt japāņu animatora Hajāo Mijazaki jaunāko animācijas filmu “Zēns un putns”. Kinoteātru paziņojumā, ko citē Lietuvas sabiedriskais medijs LRT, teikts, ka multfilmas izplatītājs, Igaunijas uzņēmums “Artgene”, ir saistīts ar Krieviju. Atcelta arī krievu kinokritiķa Antona Dolina lekcija, kuru viņam bija paredzēts nolasīt filmas pirmizrādes laikā Viļņā.

Paziņojuma autori pauda aizdomas, ka daļa peļņas no filmas izplatīšanas varētu nonākt Krievijā. “Lietuvas kino kopiena aicina pārējās Baltijas valstis reaģēt uz šo informāciju un Krievijas iespējamo ļaunprātīgo darbību pret Baltijas valstu ekonomiku un kino industriju un neļaut agresorvalstij gūt peļņu,” teikts paziņojumā.

Sīkāka informācija par “Artgene” saitēm ar Krieviju netika sniegta. Paziņojumā teikts, ka “Artgene” pārstāvis savā LinkedIn lapā rakstījis par savu pieredzi, organizējot japāņu filmu izplatīšanu Krievijā.

“Artgene” - filmas “Zēns un putns” tiesību īpašnieks Baltijas valstīs - apgalvoja, ka ir iesniedzis pierādījumus, ka peļņa no izplatīšanas Baltijas valstīs nenonāk Krievijā un neviens Krievijas uzņēmums nav “Artgene” labuma guvējs. Tās pārstāvis Aleksejs Bažins nosauca Lietuvas kinoteātru nostāju par provokatīvu un nepamatotu.

Kinokritiķis Antons Dolins, kura lekcija animācijas filmas pirmizrādē nevarēs notikt, paziņoja, ka atcelti vēl divi citi pasākumi ar viņa piedalīšanos - lekcija par kinematogrāfijas gada rezultātiem 14. decembrī un ukraiņu-vācu kopražojuma filmas “Babi Yar. Konteksts” demonstrēšana Viļņā 15. decembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu