Latviešu dizainers Germans Ermičs ieguvis prestižo žurnāla "Wallpaper*" balvu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Personālizstādes "Plūstoši" autors, dizaineris Germans Ermičs mediju pastaigas laikā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā.
Personālizstādes "Plūstoši" autors, dizaineris Germans Ermičs mediju pastaigas laikā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. Foto: Zane Bitere/LETA

Latviešu dizainers Germans Ermičs ieguvis žurnāla "Wallpaper*" dizaina balvu "Best surrealist furniture", kā arī nomināciju "Kilograms kultūras 2023" balsojuma finālam kategorijā "Vizuālā māksla" par personālizstādi "Plūstoši", kas pērn norisinājās Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.

Viņa norāda, ka Amsterdamā dzīvojošais latviešu dizainers Ermičs rada spilgtus, atmiņā paliekošus darbus, kurus pazīst un augstu vērtē visā pasaulē. Viņa māksliniecisko pieeju raksturo pakāpeniska un neatlaidīga tuvošanās galarezultātam, meklējot jaunus tehnoloģiskos paņēmienus un eksperimentējot ar krāsām un materiāliem.

2016.gadā "The New York Times Style Magazine" ierindoja Ermiču starp 15 daudzsološākajiem jaunajiem dizaineriem. Viņš ir bijis Jēras Dizaina parādes finālists un ieguvis vairākas starptautiskas dizaina balvas.

Katru gadu vadošais britu interjera, arhitektūras un dzīvesstila žurnāls "Wallpaper*" nominē un piešķir dizaina balvu par labāko sirreālistisko interjera dizainu, konkursa vērtējumā iekļaujot, piemēram, mēbeles, interjera aksesuārus, telpas apgaismojumu.

Ermičs jau saņēma šī izdevuma apbalvojumus 2017., 2018. un 2021. gadā. Arī šogad mākslinieks nokļuvis "Wallpaper*" balvas laureātu sarakstā - dizaina eksperti izcēluši un atzinīgi vērtējuši viņa paklāju kolekciju "Tidal" (2019-2023), kas radīta sadarbībā ar itāļu paklāju ražotnes zīmolu "cc-tapis" Milānā.

Kolekciju veido seši tekstildarbi, to skaitā ir "Overflow" paklājs, kas tverts violeti rozā krāsu niansēs, un "Retreat" paklājs, kas ieturēts zili zaļā gammā. Savukārt paklājs "Chroma Radiate" kopā ar skicēm nesen bija aplūkojams Rīgā, Ermiča izstādē "Plūstoši". Visi "Tidal" kolekcijas paklāji ar rokām austi Nepālā no Himalaju aitu vilnas, un katru paklāja kvadrātmetru veido ap 125 000 atsevišķi sietu pavedienu mezgliņu.

Ekspozīcija Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, kas notika pagājušajā gadā, kļuvusi par Ermiča pirmo personālizstādi Latvijā. Projekts apkopoja autora nozīmīgāko veikumu - darbus tekstilā, stiklā, marmorā un citos materiālos, iepazīstinot ar radošo interešu daudzpusību. Pateicoties dizainera atsaucībai, LNMM dizaina krājumu tagad ir papildinājis viens no toreiz eksponētajiem "Tidal" kolekcijas paklājiem - 2019.gada darbs "Chroma Radiate".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu