Vai sestdien Eirovīzijas dziesmu konkursā uz skatuves atkal kāps ABBA?

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Sestdien, 11. maijā, Zviedrijas pilsētā Malmē notiks Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls. Tagad izskan minējumi, ka tajā uz skatuves atkal varētu parādīties leģendārā zviedru popgrupa ABBA.

1974. gadā, tieši pirms 50 gadiem, Zviedrijas popgrupa ABBA uzvarēja 19. Eirovīzijas dziesmu konkursā Braitonā, Anglijā. Četriem grupas dalībniekiem – Agnētai Feltskūgai, Bjērnam Ulveusam, Benni Andešonam un Anni Frīdai Lingstadei – tas bija starta signāls veiksmīgai starptautiskai karjerai, un viņi vēl šodien ir vieni no sava laika veiksmīgākajiem mūziķiem. Tomēr astoņdesmitajos gados viņi pārtrauca sadarbību un, lai gan 2021. gadā atkal laida klajā albumu, kopš tā laika nav uzstājušies kopā. Tas varētu mainīties šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā.

ABBA TikTok kontā parādījies video, kurā Agnēta Feltskūga, Bjērns Ulveuss, Benni Andešons un Anni Frīda Lingstade redzami jaunībā, lūkojoties starp augu lapām. Klipu pavada šāds skaņu celiņš: “Labi, puiši, mēs esam atpakaļ. Vai jums mūsu pietrūka? Jo mums jūsu trūkst.” Turklāt grupa raksta “Look who's back” un pievieno mirkļbirkas “ABBA”, “Eurovision” un “1974”.

@abba Look who’s back! #ABBA #Eurovision #1974 ♬ original sound - nickharris

"Tas būtu vēsturisks brīdis."

Ieraksta komentāru sadaļā redzami daudzi komentāri, un daļa fanu pauž viedokli, ka šis video ir potenciāls paziņojums par uzstāšanos šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā. “Ko tas nozīmē? Kāpēc viņi kā mirkļbirku izmantoja vārdu “Eirovīzija”?” jautāja kāds lietotājs. “Es ļoti ceru, ka viņi uzstāsies. Mani pat neinteresē atskaņojums, tikai atkal raisiet sajūtas un emocijas. Tas būtu sapņa piepildījums,” rakstīja cits fans.

Atgādinām, ka finālā pēc septiņu gadu pauzes varēs vērot arī Latvijas uzstāšanos. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu