Uz Dailes teātra skatuves uzmirdz jaunākā aktrise – vien piecus mēnešus vecs zīdainis

Sejas.lv
Foto: Mārcis Baltskars

Gatavojoties izrādei "Windera stāsts", Dailes teātris meklēja visjaunāko aktrisi, proti, zīdaini līdz piecu mēnešu vecumam. Teātra vadība skaidro, kāpēc tā. 

Izdevums "Privātā Dzīve" noskaidrojis, ka no vairāk nekā 75 kandidātiem izvēlēti četri, kuri pārmaiņus spēlēšot izrādē. 

Dailes teātra direktors Juris Žagars teic, ka epizode, kur parādās zīdainis, ir ļoti emocionāla: tēvs atsakās no sava tikko dzimušā bērna. "Ja šajā brīdī uz skatuves tiktu uzstumti ratiņi, tās būtu pavisam citas emocijas. Ja bēbītis būtu lelle, cilvēki nenoticētu," norāda teātra direktors.

Žagars gan uzsver, ka ar zīdaini uz skatuves nekas slikts nenotiek, turklāt viņa mamma stāv turpat aizkulisēs.

Viņš teic, ka zīdainis par darbu saņem atalgojumu.

"Bēbītim maksājam, tāpat kā mazajam puikam, kurš arī redzams šajā izrādē. Honorāru esam maksājuši pat sunim. Bija izrāde "Pavasaris", kurā uz skatuves kāpa Buča. Par katru izrādi aizgāja līdzekļi viņa draugiem patversmē. Sunītis toreiz nopelnīja daudz," saka Žagars.

Jau ziņots, ka "Wintera stāsts" ir britu režisora Džefa Džeimsa jauniestudējums, kas tapis, iedvesmojoties no angļu dzejnieka un dramaturga Viljama Šekspīra lugas "Ziemas pasaka". 

Lomas iestudējumā atveido Mārtiņš Meiers, Arturs Krūzkops, Kārlis Arnolds Avots, Indra Briķe, Andris Bulis, Dainis Gaidelis, Katrīna Griga, Klāvs Kristaps Košins, Anete Krasovska, Niklāvs Kurpnieks, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Marta Lovisa Jančevska, Milēna Miškēviča, Ieva Segliņa, Madara Viļčuka. Izrādē piedalīsies arī Teodors Masaļskis vai Eduards Rābants, kā arī Ziema Strode, Emma Luce, Ance Iriste vai Kate Līdaka.

Vairāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 28. maija numurā!

Uz augšu