Nav divu Tomu Toms Lūsis: ”Agnese Logina noteikti ir jauks cilvēks. Bet ”jauks cilvēks” nav amats” (1)

Kultūras ministre Agnese Logina (P) personīgu iemeslu dēļ nolēmusi atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigusi pildīt jau lēmuma izziņošanas dienā – pirmdienā, 17. jūnijā. Šī būs viena no tēmām, kas tiks aplūkota jaunākajā raidījuma “Nav divu Tomu” epizodē. Raidījums tiešsaistes žurnālā TVNET+ būs skatāms piektdien, 21. jūnijā.

Ņemot vērā, ka pirmdien un otrdien Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) atrodas komandējumā, kultūras ministres pienākumus šajās dienās veiks tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Agnese Logina oficiālajā paziņojumā uzsver, ka ministrijas vadības laikā ir sāktas “svarīgas reformas”, un aizvadīto laiku ministres amatā raksturojusi – “kā sarežģīti brīži, tā panākumi”. 

Partijas "Progresīvie" virzītā kultūras ministres kandidāte, līdzšinējā Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre Agnese Lāce 17. jūnijā piedalās preses brīfingā pēc tikšanās ar partijas "Progresīvie" valdes un frakcijas pārstāvjiem Saeimas frakcijas telpās.
Partijas "Progresīvie" virzītā kultūras ministres kandidāte, līdzšinējā Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre Agnese Lāce 17. jūnijā piedalās preses brīfingā pēc tikšanās ar partijas "Progresīvie" valdes un frakcijas pārstāvjiem Saeimas frakcijas telpās. Foto: Paula Čurkste/LETA

Tikām partija “Progresīvie” jau paziņojusi, ka kultūras ministres amatam virzīs pašreizējo Kultūras ministrijas parlamentāro sekretāri Agnesi Lāci (P). Politiķes izglītība: Latvijas Universitātes (LU) maģistra grāds politikas zinātnē un Eiropas maģistra grāds socioloģijā ar specializāciju starptautiskajā migrācijā un sabiedrības saliedētībā.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc piekritusi virzīšanai šajā amatā, Agnese Lāce norādīja, ka esot ļoti svarīgi turpināt iesāktās prioritātes un patlaban, budžeta veidošanas laikā, ir svarīgi nodrošināt, lai nozares perspektīva un intereses tiek skaidri pārstāvētas:

"Šajā amatā visvairāk vēlos būt pavisam skaidra kultūras nozares balss, stāstīt par kultūras nozares īpatnībām, piemēram, nodokļu politikas kontekstā, lai tiktu ņemta vērā radošo personu specifika."

Tikšanās ar koalīcijas partneru frakcijām Agnesei Lācei paredzētas trešdienas, 19. jūnija, pēcpusdienā. Tāpat šonedēļ kultūras ministra amata kandidāte tiksies ar opozīcijas partijām.

Nepalaid garām!

Uz augšu