Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Tumša un nežēlīga cīņa par valdīšanu Gotemas kriminālajā pasaulē – seriāls “Pingvīns”

Foto: publicitātes

Pasaulē labākā detektīva Betmena cīņa par taisnību Gotemā nebeidz aizraut skatītāju prātus, tomēr laika gaitā viņa pretinieki spējuši pierādīt, ka ir vienlīdz lielas uzmanības vērti. 2024. gada rudenī ir pienācis laiks, lai slavas saulītē varētu gozēties vēl viens maskotā taisnības cīnītāja pretinieks – Pingvīns. Seriāls “Pingvīns” (2024) ir turpinājums vienai no nesenākajām versijām par Betmena centieniem atbrīvot Gotemu no korupcijas važām – filmai “Betmens” (rež. Mets Rīvzs, 2022). Seriāla pirmā epizode jau nodota publikas vērtējumam, bet LMT Viedtelevīzijas skatītāji jaunākās sērijas var gaidīt pirmdienās.

Pēc nežēlīgā mafijas bosa Kārmaina Falkones nāves Gotemas kriminālajā pasaulē ir iestājies varas vakuums. Te iespēju izsisties saskata Falkones bijušais rokaspuisis Osvalds Kobss jeb Pingvīns (atveido Kolins Farels). Tomēr viņš nav vienīgais, kas alkst varas. Tēva troni kāro ieņemt Falkones meita Sofija (atveido Kristīna Milioti), kura nule pametusi Arkhemas trakonamu. Te izrādās patiess teiciens, ka ābols no ābeles tālu nekrīt, jo aiz Sofijas šķietami trauslās ārienes slēpjas asinskāra sērijveida slepkava.

Meta Rīvza versija par Betmenu un viņa cīņu ar Gotemas mafijas pasauli kairināja kinomīļu uzmanību vēl pirms iznākšanas. Roberts Patinsons, kurš pasaules slavu iemantoja ar vampīra Edvarda Kalena lomu “Krēslas” romānu ekranizācijās, nu iejūtas cita sikspārņu drauga ādā – Brūsa Veina jeb Betmena. Zoja Kravica atveidoja citu ne mazāk skatītāju mīlētu varoni – liktenīgo sievieti Selīnu Kailu jeb Kaķsievieti. Savukārt filmā Betmena galvenais pretinieks bija baisais Ridlers, ko atveidoja aktieris Pols Dano. Lieliskajā aktieru komandā darbojās arī Džefrijs Raits komisāra Gordona lomā un Endijs Serkiss kā Brūsa Veina uzticamais sulainis Alfrēds Penivorts. Pirms ķerties pie seriāla “Pingvīns”, filmu “Betmens” var noskatīties LMT Viedtelevīzijā.

Daudzi aizvien nevar aizmirst īru aktiera Kolina Farela pārtapšanu par būdīgo, klibo Pingvīnu.

Lai pārtaptu par savu varoni filmā “Betmens”, Farelam nācās veltīt līdz pat četrām stundām, kuru laikā viņam pievienoja protēzes, kas aktieri padarīja teju neatpazīstamu. Papildus tam nācās nēsāt arī “tauku mētelīti” – režisors Pingvīnu bija saskatījis kā raženu vīrieti, bet pats Farels nevēlējās pieņemties svarā, jo iepriekš uzbarošanās lomas vārdā nesa sev līdzi veselības problēmas.

Uzņemot “Betmenu”, Farels dedzīgi iestājās par to, lai Pingvīns nēsātu līdzi cigārus, taču filmu studija “Warner Bros.” noraidīja aktiera ideju. Tomēr seriālā “Pingvīns” Farelam izdevās panākt savu, un viņa varonis redzams, brīžiem aizdedzot cigāru.

Pingvīna sāncensi atveido amerikāņu aktrise Kristīna Milioti, kas labi zināma no komēdijseriāla “Kā es satiku tavu māti” (2005–2014), jo tieši viņa atveidoja Treisiju jeb Māti, ko deviņu sezonu garumā centās atrast Teds Mosbijs. Starp viņas spilgtākajām lomām ir arī dalība romantiskajā komēdijā “Palmspringsa” (rež. Sāra Vaildere, 2020). Varētu šķist, ka iekāpšana mafijas intrigu pašā epicentrā aktrises karjerā ir negaidīts pavērsiens, tomēr te var pieminēt, ka viena no pašām pirmajām Milioti lomām bija leģendārajā seriālā “Soprāno ģimene” (1999–2007), ko zinātāji vērtē kā visnotaļ radniecīgu seriālam “Pingvīns”. Starp citu, LMT Viedtelevīzijas skatītājiem ir iespēja pārliecināties par šī vērtējuma patiesumu, jo arī “Soprāno ģimene” pieejama LMT Viedtelevīzijā!

Seriāla “Pingvīns” pirmā sērija jau ir nodota publikas vērtējumam, un skatītāji jaunāko sēriju var gaidīt katru pirmdienu līdz pat novembrim, kad paredzēta fināla epizode.

Seriāls “Pingvīns” sola aizraujošu izklaidi trilleru un krimināldrāmu cienītājiem, vienlaikus piedāvājot padziļinātu ieskatu Osvalda Koba personībā – viņa aizvainojumos, mērķos un alkās. Visjaunākās sērijas pieejamas LMT Viedtelevīzijas skatītājiem!

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju". 

Uz augšu