Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Leģendārais seriāla "Draugi" dīvāns izsolīts par neticamu summu

Foto: Reuters/ScanPix

Skatītāju iemīļotais seriāls "Draugi" (Friends) šogad atzīmē 30. jubileju. Tai par godu tika rīkota izsole, kur fani varēja savā īpašumā iegūt seriāla atribūtiku - sākot ar varoņu tērpiem, beidzot ar mēbelēm!

Izsolē, kuru rīkoja "Warner Bros. Television" un "Julien's Auctions", tika pārdotas 110 piemiņlietas, daudzas no tām par krietni lielāku summu nekā sākotnēji paredzēts.

Piemēram, "Draugu" iemīļotā oranžā dīvāna replika, kas tika uzskatīta par izsoles vērtīgāko lietu, tika pārdota par teju 30 tūkstošiem ASV dolāru. Tā sākotnējā cena tika norādīta 2000 ASV dolāru. 

"Draugu kompānija aizvadīja daudzas ikoniskas ainas uz šī oranžā dīvāna, sarunājoties, jokojot un parādot aktieru savstarpējo ķīmiju," tika teikts tā aprakstā. "Dīvānam ir oranži samta spilveni un izgrebti brūni sveķu paneļi, kā arī vara krāsas pušķi, kas rotā dīvāna priekšējo daļu."

Foto: "Draugu" atribūtu izsole

Citas lietas, kas tika pārdotas par daudz lielāku summu, nekā sākotnēji paredzēts, ir Rosa Gellera (seriālā atveido Deivids Švimmers) Gellera kausa trofeja no trešās sezonas sērijas "The One with the Football", kas tika pārdota par 9100 ASV dolāru, teju 30 reizes pārsniedzot sākotnējo summu.   

Šī baisā paskata trofeja kalpoja kā draugu kompānijas balva par uzvaru futbola spēlē. Izsoles priekšmets bija studijā izgatavota replika.

Tāpat pie kāda seriāla mīļotāja nonāca Rosa dzīvokļa kumode, kas tika izsolīta par teju 10,5 tūkstošiem ASV dolāru.

Pieprasīts bija arī varoņu apģērbs: Monikas Gelleres (seriālā atveido Kortenija Koksa) brūnais svītrainais tops no devītās sezonas bija tikai viens no daudzajiem aktieru valkātajiem apģērba gabaliem, kas tika izsolīts. Kāds fans to ieguva par 2275 ASV dolāriem.

Savukārt zilais kašmira džemperis, ko septītajā sezonā valkāja Čendlers Bings (seriālā atveido pērn mūžībā aizgājušais Metjū Perijs), tika pārdots par 6500 dolāriem. Bet Reičelas Grīnas (seriālā Dženifera Anistone) džemperis no sērijas “The One With The Truth About London” tika pārdots par 6500 dolāriem.

Saskaņā ar izsoļu nama paziņojumu presei "Draugu" fani no vairāk nekā 30 valstīm, tostarp Austrālijas, Francijas, Īrijas un Dienvidkorejas, iegādājās preces tiešsaistes un klātienes izsoles laikā.

Izsole notika nepilnu gadu pēc tam, kad seriāla aktieris Metjū Perijs devās mūžībā 54 gadu vecumā pagājušā gada oktobrī pēc nejaušas narkotiku pārdozēšanas.

Kā zināms, seriāls "Draugi" ir amerikāņu situāciju komēdija, kas tiek uzskatīta par vienu no veiksmīgākajām seriālu pasaulē. "Draugiem" ir desmit sezonas, kopumā iznākušas 236 sērijas. Seriāla galvenie varoņi ir seši draugi, kas dzīvo Manhetenā, Ņujorkā, bauda dzīvi, kā arī palīdz cits citam atrisināt dažādās dzīves ķibeles.

Tas dienas gaismu ieraudzīja 1994. gadā, bet pēdējo sēriju - 2004. gadā.

Savukārt 2021. gadā seriāla varoņi - Dženifera Anistone, Kortnija Koksa, Lisa Kudrova, Mets Leblanks, Metjū Perijs, Deivids Švimmers - atkal satikās, lai godinātu iemīļoto komēdijas seriālu. "Draugu salidojums" (Friends: The Reunion) pieejams "LMT Viedtelevīzijā".

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Uz augšu