Miris krievu aktieris Leonīds Broņevojs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikhail Japaridze / TASS

Šorīt Maskavā neilgi pirms savas 89 gadu jubilejas, kas būtu atzīmējama 17.decembrī, miris Krievijas teātra un kino aktieris Leonīds Broņevojs, tā pavēstījis teātra «Ļenkom» direktors Marks Varšavers. Atvadīšanās no mākslinieka notiks pirmdien, 11.decembrī teātra «Ļenkom» Lielajā zālē no pulksten 11.00 Vieta, kur viņu apbedīs, pagaidām nav zināma, taču teātra kolektīvs vēlas, lai tas varētu notikt Maskavas «Novodevičas kapsētā».

Ziņu aģentūra TASS vēsta, ka Leonīds Broņevojs miris slimnīcā pēc smagas saslimšanas.

Vislielāko atpazīstamību Leonīds Broņevojs iemantojis ar Henriha Millera lomas atveidojumu televīzijas daudzsēriju filmā «17 pavasara mirkļi».

1950.gadā Leonīds Broņevojs absolvējis Taškentas teātra institūtu, kurā mācoties paralēli strādājis kā radio diktors un vadījis programmas uzbeku valodā. Pagājušā gadsimta 50.gados viņš darbojies arī Groznijas un Voroņežas teātros, bet uz Maskavu pārcēlies 1961.gadā pēc dzīvesbiedres nāves un kādu laiku dzīvojis lielā trūkumā, pārtiekot no līdzekļiem, kurus guvis spēlējot domino.

1964.gadā viņš sāka filmēties un plašu atpazīstamību guva pēc dalības padomju daudzsēriju televīzijas filmā «17 pavasara mirkļi». Kopš 1988.gadā Leonīds Broņevojs darbojās Maskavas «Ļenkom» teātrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu