Producents Kalējs: Kinoindustrijā nāk strādāt daudz gados jaunu cilvēku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pateicoties valsts atbalstam, Latvijā pēdējos gados sākusi veidoties kinoindustrija, un īpaši priecē tas, ka tajā nāk strādāt daudz gados jaunu cilvēku, intervijā sacīja režisors un producents, kompānijas «Film Angels Productions» pārstāvis Jānis Kalējs.

«Film Angels Productions» pievērsusies producēšanas pakalpojumu sniegšanai, piesaistot filmēšanai Latvijā ārvalstu filmu uzņemšanas grupas. Pēc Kalēja teiktā, uzņēmumā strādā daudz cilvēku, un, lai visiem saglabātu darbavietas, jānodrošina pastāvīgi pasūtījumi. Tāpēc kompānija nodarbojas praktiski ar visiem kino ražošanas virzieniem, kas pasaulē nav ierasta prakse.

«Tādās lielās valstīs kā Vācija, Francija, kompānijām ir specializācija - vieni pievēršas reklāmai, bet citi - kino. Taču mazās Eiropas valstīs, tostarp arī Baltijas valstīs un Skandināvijā, producentu centriem ir jānodarbojas ar visu. Kolēģi no turienes mums dažreiz prasa: «Ja jau jūs ar visu nodarbojaties, jums tur droši vien ir liels koncerns?» Taču mēs vienkārši esam spiesti tā darīt, lai cilvēki varētu katru dienu nākt uz darbu un nopelnīt sev iztiku,» stāstīja Kalējs.

No otras puses, tam ir arī daudz pozitīvu blakusefektu, viņš piebilst. Dalība dažādos projektos ļoti attīsta kinoindustriju, paaugstina visu saistīto profesiju speciālistu kvalifikāciju. Turklāt viņiem nav dīkstāvju un ir pastāvīgi ienākumi. Līdz ar to viņi var strādāt tikai kino, nevis izpildīt lielu skaitu sīku pasūtījumu, lai savilktu kopā galus.

«Ļoti daudz gados jaunu cilvēku tagad grib strādāt kino, viņi ir sapratuši, ka tāds darbs ir, nozare pastāv.

Un, ja tagad sāk tajā karjeru, var sasniegt ļoti interesantus rezultātus. Esmu ļoti priecīgs, ka jaunatne nāk. Un valsts palīdz - šogad kino vajadzībām papildus piešķirti 1,5 miljoni eiro. Kā procesa dalībnieks redzu, ka attīstība notiek,» rezumēja Kalējs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu