Rēzeknei 732!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

No 4. līdz 6. augustam svinēsim Rēzeknes 732. dzimšanas dienu. Pilsētas svētkos paredzēta plaša programma – izskanēs koncerti un būs aktivitātes lieliem un maziem, priecāsimies kopā un izdzīvosim trīs svētku dienas, piepildītas ar pozitīvām emocijām, izbaudīsim ilgi gaidītas satikšanās un piedzīvosim jaunas iepazīšanās.

Piektdien – 4. augustā – vakara programma īpaši iepriecinās jauniešus un elektroniskās mūzikas cienītājus. Vispirms Festivāla parkā uzstāsies Rēzeknes jauniešu mūzikas un deju grupas «Stoptime», «Dynamic Hit» u. c., bet pēc tam – plkst. 20 – skatītājus priecēs horeogrāfa Agra Daņiļeviča vadībā iestudēts deju uzvedums «Viņi dejoja vienu vasaru», kuru izdejos vairāk nekā 80 jaunieši no deju skolas «Dzirnas» un no Rēzeknes un Rēzeknes novada. Tā ir deju programma ar Imanta Kalniņa mūziku kā veltījums jaunības maksimālismam un mīlestībai. Agris Daņiļevičs, raksturojot programmas kopējo ideju, atklāj emocijas, kas iedvesmoja to radīt: «Katram no mums ir bijusi kāda īpaša vasara, kuru nespējam aizmirst. Katram vasara saistās ar siltumu, sauli, ziedēšanu, draugiem, notikumiem, trakumu, romantiku, cerībām un mīlestību, varbūt tā būs tieši šī vasara. Arī šobrīd, izdzirdot «Dzeguzes balsi», «Dūdieviņu», «Pakur uguntiņu», «Melno aroniju» un citas dziesmas, neviens nevar palikt vienaldzīgs, pārņem Imanta Kalniņa mūzikas, tekstu un dejas vara.»

Piektdienas vakara noslēgumā Rēzeknē viesosies spožākie Latvijas dīdžeji – reperis Reiks ar grupu, Dj Emil Deo, Nill Ketner, REZarin un Romkeen, un elektroniskā deju mūzika koncertā savienosies ar pārsteidzošiem «smog!» dūmu burbuļiem, kas pasākuma laikā lidināsies virs skatītāju galvām.

Sestdien – 5. augustā – jau no plkst. 10 festivāla parkā aicinām lielus un mazus iesaistīties radošajās darbnīcās, atrakcijās un konkursos. Tāpat šajā dienā Rēzeknē pulcēsies Latgales reģiona kulinārijas meistari, kuri pārsteigs ar garšīgiem un noformējumā latviskiem gardumiem. Latvijas novadu konkursa «Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā» dalībnieki garšīgos labumus prezentēs ne tikai žūrijai, bet ļaus degustēt arī skatītājiem.

Pēcpusdienā Festivāla parkā gaidāma jautra koncertballe «Lecam pa vecam Rēzeknē» ar karstām dejām un izdziedāšanos – uzstāsies Ivo Fomins, grupas «Baltie lāči», «Tranzīts», «A-Europa» un Dj E.E.Edžiņš.

Mierīgākas atpūtas un literatūras cienītājus plkst. 13.00 aicinām uz Latgales Kultūras centra izdevniecības grāmatu svētkiem Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā, kurā notiks 2017. gadā izdoto grāmatu prezentācija un viena no tām ir «Vienoti Latvijai», kura veltīta Latgales atbrīvošanas pieminekļa atjaunošanas 25. jubilejai. Savukārt plkst. 19.00 Latgales vēstniecībā GORS būs lieliska iespēja iepazīt Filipa Glāsa skaņdarbus klavierēm un piedzīvot neaizmirstamas sajūtas audiovizuālajā koncertā «Astoņdesmit». Tāpat sestdien un svētdien apmeklētājiem ir atvērts Latgales Kultūrvēstures muzejs, kas piedāvā iepazīt 7 vēstures un mākslas izstādes un ekspozīcijas.

Kā ierasts, plkst. 20.00 sāksies tradicionālais Rēzeknes iestāžu un organizāciju svētku gājiens, šogad ļaujot vaļu izdomai par tēmu «Kino mistērija» un pārsteidzot skatītājus ar Latvijas un pasaules kino zvaigznēm, tēliem un etīdēm.

Uzreiz pēc svētku gājiena Festivāla parkā varēs izbaudīt muzikālo koncertuzvedumu «Streiča kinonakts mistērija Rēzeknē», kurā skanēs Jāņa Streiča pazīstamāko kinofilmu epizodes, citāti un dziesmas Latvijas Nacionālā teātra aktieru, pazīstamu mūziķu un dejotāju sniegumā, uzvedumā piedalās arī rēzeknieši – iemīļotā postfolkloras grupa «Rikši». Koncertšovs noslēgsies ar svētku salūtu un nakts disco.

Svētdien – 6. augustā – gaidāma tradicionālā Ģimeņu parāde un aktivitātes bērniem. Pilsētas svētku izskaņā Festivāla parkā mazos skatītājus priecēs koncerts un diskotēka bērniem «Dūmu burbuļu šovs», kurā piedalīsies arī multfilmu varonis Sūklis Bobs un aicinās bērnus kopā uzdziedāt, iesaistīties konkursos un spēlēs, tāpat būs pārsteidzoši un maģiski dūmu burbuļi bērnu augumā, dūmu triki un foto stends «apvelc ap sevi burbuli».

Ieeja visos Rēzeknes pilsētas svētku pasākumos bezmaksas (izņemot GORS koncertu).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu