Rīgas Latviešu biedrības namā pirmizrādi piedzīvos baleta izrāde «Ugunī»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas Latviešu biedrības namā 11. maijā plskt.19 pirmizrādi piedzīvos baleta izrāde «Ugunī», kas tapusi pēc Rūdolfa Blaumaņa lugas motīviem, informēja 22.Starptautiskā Baltijas baleta festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Una Griškeviča.

Pie izrādes iestudēšanas strādā horeogrāfi Lita Beiris, Regīna Kaupuža, kā arī Latvijas Nacionālā baleta solisti Baiba Kokina un Antons Freimans.

Izrāde būs kā Blaumaņa domu, Jura Karlsona mūzikas un horeogrāfijas saplūšana uz vienas nots un viena emociju viļņa, no pagātnes uz šodienas realitāti, par jauno izrādi stāsta klasiskā baleta iestudējuma idejas autore Lita Beiris.

Galvenajās lomās būs Latvijas Nacionālā baleta solisti Margarita Demjanoka, Freimans, Annija Kopštāle, Aleksandra Astreina, Māris Spriņģis, un Kristapts Jaundžeikars.

Par telpas vizuālo iekārtojumu un tērpiem rūpēsies māksliniece Anita Znutiņa, bet izrādes video noformējumu veidojusi Alda Kopštāla.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu