Ziemassvētkos LTV1 ēterā – filmas, sirsnīgi koncerti un svētku dievkalpojumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Prieka pilniem Ziemassvētkiem Latvijas Televīzija skatītājiem piedāvā īpašu svētku programmu ar krāšņām dokumentālajām filmām, latviešu mākslas un romantiskajām filmām, dievkalpojumiem, kā arī skanīgiem koncertiem.

Ziemassvētkos Latvijas Radio skanēs skaistākie svētku koncerti

Pirmajos Ziemassvētkos jautram un aktīvam svētku rītam Latvijas Radio 1 plkst.10:05 pašiem jaunākajiem radio klausītājiem piedāvās «Brīnumskapja» koncertu ar jaunās programmas «Zilā mēle» dziesmām, kā arī bērnu iemīļotos skaņdarbus, kas tika ierakstīti īpašā koncertā Latvijas Radio I studijā. Savukārt vakarā Latvijas Radio 2 plkst.19:00 atskaņos Annijas Putniņas un Andra Ērgļa koncertu «Kā man tevi sasildīt», kurā skanēs īpašas Jāņa Lūsēna komponētas dziesmas, piedaloties arī izcilajam vijolniekam Raimondam Ozolam, zvanu ansamblim «Primus» un Jāņa Lūsēna instrumentālajai grupai.

Otrajos Ziemassvētkos, 26.decembrī, plkst.15:05 Latvijas Radio pirmais kanāls priecēs ar neizmērojami sirsnīgu fonda "Nāc līdzās!"Ziemassvētku koncertu, kurā kopā piedalījās bērni ar īpašām vajadzībām un lieliski Latvijas mūziķi, radot brīnumskaistus muzikālus priekšnesumus. Bet šīs dienas vakarā Latvijas Radio 2 klausītāji varēs baudīt Gintas Krievkalnas akustisko koncertu "Atgriešanās pie Gaismas". Koncertā būs dzirdamas dziesmas, kuras ir jau labi zināmas un iemīļotas, kā, piemēram, "Tu mazā, klusā Betlēme", "Kas ir šis bērns", "Ticot, mīlot un gaidot", kā arī mazāk zināmas dziesmas par un ap svētku laiku.

LTV 1

Pirmajos Ziemassvētkos, 25. decembrī, pulksten 11:00 Latvijas Televīzija aicina skatītājus doties sniegotā piedzīvojumā kopā ar haskiju pajūgu pāri Augštiroles Alpiem. Šajā maršrutā problēmas var radīt ne tikai biezā sniega kārta, bet arī retinātais un ledainais gaiss, žilbinoši baltā ledus gaisma un citi dabas fenomeni. «Pa haskiju pēdām» ir krāšņa dokumentālā filma par ciešo saikni starp cilvēku un dzīvnieku, kurai jāiztur briesmu pilna ekspedīcija. Pēc filmas, pulksten 12:00, sekos tradicionālais svētdienas dievkalpojums, savukārt pulksten 13:00 būs skatāma Romas pāvesta uzruna Ziemassvētkos no Vatikāna «Urbi et Orbi».

Pulksten 14:25 LTV1 ēterā būs skatāma Jāņa Lūsēna jaunā Ziemassvētku programma ar sirsnīgo nosaukumu «Kad mīlestība dzimst», kurā gan pavisam jaunās, gan agrāk dzirdētās dziesmās satiksies divi unikālu balsu īpašnieki Ance Krauze un Zigfrīds Muktupāvels. Īpaši mūziķiem komponists radījis 12 jaunas dziesmas, iedvesmojoties no latviešu klasiķu A. Brigadere, J. Poruks, K. Skalbe, K. Krūze un arī šodienas autoru dzejas. Skaņdarbi izskanēs tieši šai programmai izveidotā Jāņa Lūsēna Ziemassvētku orķestra pavadībā, un klausītāju un mūziķu kopības sajūtu katrā no koncertu norises vietām stiprinās pilsētas skanīgāko koru piedalīšanās koncerta noslēguma daļā.

Nedaudz vēlāk, pulksten 18:20, LTV1 ēterā varēs baudīt vienu no sirsnīgākajiem un emocionālākajiem koncertiem «Nāc līdzās Ziemassvētkos!». Šogad labdarības koncerts notiks Latvijas Nacionālajā operā. Tajā, kā allaž, kopā ar talantīgākajiem bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām piedalīsies Latvijas izcilākie skatuves mākslinieki, kuri ziedo savu laiku un talantu, lai piedalītos speciāli veidotajā koncertpriekšnesumā. Uz skatuves muzicēs LNO soliste Ilona Bagele, dziedātāji Evita Zālīte, Gunārs Kalniņš, Goran Gora, Ieva Sutugova, Ieva Akuratere, Rūta Dūduma, Ivo Fomins, Dainis Skutelis, Nikolajs Puzikovs, grupa Musiqq, pianiste Agnese Egliņa, hip-hop dziedātājs Ozols, koris «Kamēr...», kā arī mākslinieki, ar kuriem kopā bērni muzicēs pirmo reizi, – Daumants Kalniņš, Kristīne Prauliņa, Elza Rozentāle, koklētāja Laima Jansone, akustisko ģitāru trio – Aivars Hermanis, Mārcis Auziņš un Kaspars Zemītis. Koncerta muzikālo pavadījumu nodrošinās DD orķestris Jāņa Liepiņa vadībā.

Savukārt vakara izskaņā, pulksten 21:15, Latvijas Televīzija skatītājiem dāvina romantisku filmu «Solījums zem āmuļiem», kura stāsta par filmas galveno varoņu – Elisas un Nika – Ziemassvētkos noslēgto darījumu – Elisai ir jānotēlo Nika līgava. Mīlestība ilūzija pārvēršas patiesās jūtās, taču vai Nika noslēpumi nelauzīs solījumu un Elisas sirdi?

Pirmdienas, 26.decembra rītā pulksten 9:10 īpaši mazajiem skatītājiem LTV1 ēterā būs skatāma animācijas filma «Sniega karaliene». Meitene vārdā Gerda un viņas sesks Luta kopā ar trolli Ormu dodas bīstamā ekspedīcijā pāri sniegotajām zemēm glābt Gerdas brāli Kaju un atbrīvot pasauli no Sniega karalienes stindzinošā lāsta.

Dienas vidū, pulksten 14:55, skatītājiem vēlreiz būs iespēja noskatīties sirsnīgo filmu meistara Jāņa Streiča dzimšanas dienas lielkoncertu koncertzālē «Gors», savukārt pulksten 18:45 būs skatāma latviešu komiskā melodrāma «Mans draugs – nenopietns cilvēks» ar Jāni Paukštello galvenajā lomā.

Vakara izskaņā, pulksten 22:25, klasiskās mūzikas piekritējiem - Vīnes filharmoniķu koncerts Tokijā. Vīnes filharmoniķu un Japānas kopējā vēsture aizsākās pirms 60 gadiem. Orķestris Japānā pirmo reizi koncertēja jau 1956. gadā. Šogad Vīnes filharmoniķi muzicē par godu skanīgās Santori zāles 30 gadu jubilejai. Programmā paredzēti gan Japānas komponistu skaņdarbi, gan klasika - komponista Johana Štrausa II melodijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu