Diāna Boitmane radījusi Brīvības pieminekļa statujas atveidu porcelānā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Porcelāna dizainere un māksliniece Diāna Boitmane kā veltījumu Latvijas simtgadei radījusi Brīvības pieminekļa statujas atveidu porcelānā, informēja mākslinieces pārstāve Kristiāna Salnāja. 17. novembrī plkst.18 kafejnīcā «Kolekcionārs», Blaumaņa ielā 7, Rīgā, notiks Brīvības pieminekļa obeliska statujas porcelāna figūras atklāšanas pasākums.

Pasākumā tiks prezentēta un izstādīta radītā porcelāna figūra un tās ekskluzīvais iepakojums. Patlaban Austrijas galvaspilsētā Vīnē dzīvojošā Boitmane, dizaineris Rihards Funts un mākslinieks Jānis Straupe dalīsies stāstos par figūras un tās iepakojuma tapšanas procesu un iedvesmas avotiem.

Katra figūra ir roku darbs, kas izgatavots no augstvērtīga franču porcelāna «Mont Blanc». Māksliniece norādīja, ka Brīvības pieminekļa obeliska statujas figūras izveidē apvienotas keramikas dizaina, grafikas un scenogrāfijas studiju laikā gūtās zināšanas un pieredze. Tā kā porcelāna figūras izveide ir tehnoloģiski sarežģīts un laikietilpīgs process, figūras izstrāde prasījusi gandrīz divus gadus.

Funts un Straupe radījuši figūras ietvaru liepas kokā, kas simbolizē sievišķību, maigumu un sievišķās enerģijas spēku.

Porcelāna figūru un tās ekskluzīvo iepakojumu mākslas kafejnīcā «Kolekcionārs» varēs apskatīt līdz 18. decembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu