KM: ES fondi un investīcijas kultūras mantojumā veicinājušas kultūras tūrisma attīstību Latvijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma pieejamība un veiktās Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) investīcijas kultūras infrastruktūrā ir tieši ietekmējušas kultūras tūrisma attīstību visā Latvijā, pastāstīja Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Bērziņa-Bebriša.

Viņa teica, ka kopumā KM pārziņā esošo aktivitāšu laikā pērn tika īstenoti 27 kultūrvides projekti ar kopējo piešķirto finansējuma apjomu vairāk nekā 53 miljoni eiro.

«Īstenojot ES struktūrfondu projektus, lielākās Latvijas reģionu pilsētas - Liepāja, Rēzekne un Cēsis - ieguva jaunus daudzfunkcionālos centrus - koncertzāles, kurās tiek nodrošināti augstas kvalitātes profesionālās un amatiermākslas kultūras un mākslas pakalpojumi, vienlaikus radot sakārtotu vidi reģionu pilsētās un stimulējot apkārtējās pilsētvides attīstību,» sacīja KM sabiedrisko attiecību speciāliste.

Tāpat viņa pastāstīja, ka nozīmīgs ieguldījums veikts arī valsts nozīmes kultūras pieminekļu rekonstrukcijas projektos, pēc to atjaunošanas piedāvājot mūsdienīgus kultūras produktus un pakalpojumus, piemēram, veikta Artilērijas arsenāla ēkas rekonstrukcija Daugavpils cietoksnī, izveidots Daugavpils Rotko mākslas centrs, piesaistot vairāk nekā 350 000 apmeklētāju kopš centra atklāšanas, rekonstruēta Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēka, atjaunota Bauskas pils, restaurēta Bangerta villa Kuldīgā un objekti citviet.

Bērziņa-Bebriša piebilda, ka ievērojams finansējums piešķirts arī sakrālā tūrisma, kas ir viens no kultūras tūrisma veidiem, objektiem, piešķirot finansējumu visām lielākajām Latvijas konfesijām piederošu nozīmīgu dievnamu atjaunošanā primāri nepieciešamo darbu veikšanai, piemēram, Rīgas Doma baznīcas restaurācijai un Doma torņa nostiprināšanai, Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas Romas katoļu baznīcas restaurācijai, Valmieras Svētā Sīmaņa evaņģēliski luteriskās baznīcas torņa renovācijai, Nikolaja klostera baznīcas atjaunošanai Jēkabpilī un citām baznīcām visā Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu