Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Ķīpsalā atklās pārtikas izstādi «Riga Food 2016»!

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: publicitātes

7. septembrī sāksies un līdz 10. septembrim Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākā pārtikas nozares izstāde «Riga Food 2016», kas vienkopus pulcēs profesionāļus un gardēžus no visas pasaules.

Aicinām uz izstādes oficiālo atklāšanas ceremoniju, kas notiks 7. septembrī plkst. 11.00 halles Nr. 2 balkonā (semināru zālē Nr. 3).

Atklāšanas ceremonijā piedalīsies:

  • Raimonds Vējonis, Latvijas Valsts prezidents;
  • Māris Kučinskis, Latvijas Ministru prezidents;
  • Jānis Dūklavs, Latvijas zemkopības ministrs;
  • Viesturs Tīle, starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 valdes priekšsēdētājs;
  • Rolands Nežborts, «Riga Food» vadītājs.

Uzreiz pēc atklāšanas ceremonijas tiks apbalvoti izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursu uzvarētāji medus un piena produktu kategorijās.

«Riga Food» ir nozīmīgs pārtikas industrijas attīstību veicinošs pasākums, kur ik gadu tiekas profesionāļi no visas pasaules, lai sekmētu savu biznesu un iepazītos ar nozares aktualitātēm, kā arī piedalītos biznesa pasākumos un profesionāļu konkursos. Izstādes piedāvājumā būs gan vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, gan plašs konkursu, šovu, semināru un citu atraktīvu un interesantu pasākumu klāsts.

Šogad izstādē dalību pieteikuši 700 dalībnieki no 37 valstīm – gan uzņēmumi, kas «Riga Food» piedalās gadu no gada, gan kompānijas, kas sevi izstādē prezentēs pirmo reizi. Izstādē būs 14 valstu kopstendi. Šogad īpaši kupli būs pārstāvēti Latvijas uzņēmumi, kuri startē ne tikai atsevišķos stendos, bet arī Latvijas nacionālajā kopstendā un Latvijas reģionu ekspozīcijās. Izstādes apmeklējumam ir reģistrējušies profesionālie apmeklētāji no 57 valstīm.

Ceturtdien, 8. septembrī

«Latvijas Gada pavārs 2016»

Mūsu pašu garšu pavēlnieki tiksies konkursā «Latvijas Gada pavārs 2016» un ceļojošās balvas «Reaton Zelta pavārnīca» izcīņā, kas Ķīpsalā notiks 8. septembrī jau no plkst. 10.00 līdz 13.00. Savu profesionalitāti, talantu, izdomu demonstrēs un par Latvijas labākā pavāra titulu sacentīsies astoņi pavāri. Nāc vērot sacensības klātienē un atbalsti savu favorītu!

Gardā siera ceļš

Siera cienītājiem, apmeklējot izstādi 8. un 10. septembrī, noteikti ir jāiegriežas «Lauku ceļotāja» ekspozīcijā, kur no plkst. 10.00 līdz 12.00 tiks prezentēts buklets – ceļvedis vietējo sieru pasaulē «Gardā siera ceļš». Ikviens varēs nogaršot lieliskos, no Latvijas govju un kazu ganāmpulku piena ražotos sierus, sastapt siera ražotājus un iepazīties ar jaunu vietējo sieru zīmolu «Sierzinis». Starp citu, dažādas aptaujas liecina, ka tieši latvieši ir vislielākie siera cienītāji Baltijā!

«Wenneker Modern Twist»

Aizraujošus šovus sola arī bārmeņi, piemēram, septiņu minūšu laikā pagatavot oriģinālkokteili četrās porcijās. Domā – nav iespējams?! Nāc 8. septembrī plkst. 12.00 uz halli Nr. 1, vēro bārmeņu sacensības kokteiļu jaukšanā «Wenneker Modern Twist» un pārliecinies, ka viņu virtuozitāte un ātrums tiešām aizrauj.

Stāstu diena

Otrā izstādes diena Latvijas novadu hallē veltīta Stāstu dienai. Piena, dzērvenes, tējas, sēkliņu, pupu, ķiploku un pat cepeša stāstu ir aicināts izdzīvot ikviens «Riga Food 2016» apmeklētājs, 8. septembrī iegriežoties stendā «Vieta, kur satiekas novadu garša!» (stenda Nr. J6 / K5, halle Nr. 1).

Mācību virtuve

7. un 8. septembrī ikviens interesents ir laipni gaidīts «Pavāru kluba» mācību virtuvē, kur notiks virkne dažādu prezentāciju, semināru un meistarklašu. Piemēram, restorānā «Trompete» šefpavārs Austris Siliņš gatavos ēdienus pēc Kanādas «First Nation» receptēm un sniegs padomus.

Piektdien, 9. septembrī

Baltijas valstu kulinārā mantojuma konkurss «Baltic Culinary Heritage 2016»

Pirmo reizi Latvijā un tieši izstādē «Riga Food» 9. septembrī plkst. 10.00 norisināsies Baltijas valstu kulinārā mantojuma konkurss «Baltic Culinary Heritage 2016», kur par uzvaru sacentīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pavāru komandas ar īpaši atlasītiem katras valsts labākajiem pavāriem. Latviju pārstāvēs Ina Poliščenko, Kristiāna Šteinfelde, Viesturs Lasmanis un Dinārs Zvidriņš.

Bārmeņu konkurss «Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016»

9. septembrī interesenti ir aicināti vērot «Rīgas Melnā balzama» kokteiļu konkursa Latvijas finālu, kas norisināsies plkst. 12.00 hallē Nr. 1 uz lielās skatuves. Bārmeņiem septiņu minūšu laikā būs jāpagatavo piecas porcijas jauna, pašizdomāta un oriģināla kokteiļa. Tikai trīs labākie no Latvijas kvalificēsies bārmeņu konkursa finālam novembrī.

Sestdien, 10. septembrī

Latvijas Tējas čempionāts

Tēja ir otrs populārākais dzēriens pasaulē uzreiz aiz ūdens. Lai varētu izbaudīt visas tās garšas un smaržas nianses, liela nozīme ir ne tikai tējas lapiņu kvalitātei, bet arī mākai to pagatavot. 9. un 10. septembrī plkst. 11.00 Ķīpsalā notiks Latvijas Tējas čempionāts, kurā tējas meistari un entuziasti sacentīsies tējas gatavošanas meistarībā, kompozīcijas un degustācijas mākslā.

Alus degustācijas

Lieliska ziņa alus cienītājiem! 10. septembrī no plkst. 10.00 līdz 17.00 konkursu laukumā hallē Nr. 1 ikviens ir aicināts degustēt Latvijas mazo alus darītāju un mājbrūvētāju veikumu. Degustācijas rīko ALUS FANS.

Baristu sacensības «Latte-Art 2016»

Barista ir pēdējais ķēdes posms brīnumainajā kafijas pasaulē. Viņš ir tas, kas no kafijas pupiņām pagatavo šo aromātisko un visā pasaulē tik ļoti iemīļoto dzērienu. 10. septembrī Ķīpsalā interesenti varēs sekot līdzi atklātajām baristu sacensībām «Latte-Art 2016», kurā kafijas meistari pārsteigs ar māksliniecisku kafijas putiņu noformējumu un zīmējumu.

Visās izstādes dienās!

Stends «Inovācija pārtikai»

Notestēt, kā garšo nātru, gārsu vai upeņu lapu marmelāde, uzzināt, kāds našķis derēs gan tev, gan tavam labākajam draugam – sunim, un kam ir domāts fitnesa šķīvis… to un vēl vairāk atklāsi stendā «Inovācija pārtikai» hallē Nr. 2.

Nobalso par Tautas garšu!

Iesaisties labākā mājražotāja produkta meklējumos! Kas jādara? Sākumā apmeklē stendu «Vieta, kur satiekas novadu garša!» (stends Nr. J6 / K5, halle Nr. 1) un saņem žetonu balsošanai. Tad nogaršo mazo ražotāju daudzveidīgo produkciju un nobalso par, tavuprāt, labāko! Balsotāji iegūs gardas balvas, savukārt labākais mājražotāju produkts ar titulu «Tautas garša» dosies uz «Zaļo nedēļu» Berlīnē.

Latvijas maize

Latviešu virtuve nav iedomājama bez kārtīgas rudzu rupjmaizes – nekur citur pasaulē tādu neatrast! Ar plašo un neaprakstāmi gardo Latvijas maizes ražotāju piedāvājumu varēs iepazīties Latvijas nacionālajā kopstendā, kurā darbosies astoņi Maiznieku biedrības biedri: «Lāči», «Vidzemes maiznīca», «Roga Agro», «Saldus maiznieks», «Lielezers», «Priekule», «Dona» un «Madam Brioš».

Pēc latviskās garšas uz Latvijas nacionālo kopstendu!

Latvijā ražotus saldumus, garšvielas, ievārījumus, sulas, gaļas izstrādājumus, sieru, kafiju, skābos kāpostus, sukādes, pastilas, musli un vēl daudzus citus kvalitatīvus un gardus pārtikas izstrādājumus varēsi apskatīt, nogaršot un iegādāties Latvijas nacionālajā kopstendā, kur savu produkciju prezentēs 31 Latvijas pārtikas uzņēmums.

Izstādes darba laiks

7. septembris 10.00–18.00 (Profesionāļu diena)

8.–9. septembris 10.00–19.00

10. septembris 10.00–17.00

Nepalaid garām!

Uz augšu