Ar plašu programmu tiks svinēti Vecumnieku Liliju svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No šodienas līdz 10.jūlijam Vecumnieku novada iedzīvotāji un viesi aicināti apmeklēt Vecumnieku Liliju svētkus.

«Vecumnieku pagasts ietīsies liliju smaržā, lai piedāvātu iedzīvotājiem ļoti daudzveidīgu kultūras un izklaides pasākumu programmu, kas vienojas zem šā gada svētku motīva «Septiņas dienas - septiņas krāsas». Lai vairotu prieku un lepnumu par savu pagastu un novadu, kā arī radītu īpašu svētku sajūtu mūsu cilvēkos, šogad nedēļas garumā apmeklētājus priecēs izstādes, koncerti, izrādes, brīvdabas kino, dažādas radošas un izklaidējošas aktivitātes, floristikas meistarklase un floristu darbu konkurss,» skaidroja Laudurga.

Liliju svētku nedēļa aizsāksies šodien zilās - cerību - krāsas noskaņās ar mākslinieču Aivas Linkevičas un Brigitas Stenclavas personālizstāžu, kā arī ar Vecumnieku novada skolu vizuālās mākslas skolotāju izstādes «Septiņas dienas» atklāšanu Vecumnieku tautas namā plkst.19. Izstādes apmeklētāji varēs apskatīt līdz 5.augustam. Savukārt 4.jūlija vakarā plkst.22 uz īpašu nakts koncertu «Tik zilā ziedā piedzimst zila cerība» Vecumnieku evaņģēliski luteriskajā baznīcā apmeklētājus aicina starpkonfesionālā mūziķu apvienība «Lux sonus».

5.jūlijā plkst.19 Vecumnieku tautas nama skatuves sarkanais priekškars vērsies Skaistkalnes tautas nama amatierteātra «Gadījums» iestudētajai Eduarda Vulfa lugai «Sasistais spogulis». Tāpat krāsainu melodiju pasaulē šajā vakarā klausītājus ievedīs Skaistkalnes tautas nama sieviešu vokālais ansamblis «Vēl mazliet».

Ar skanīgu Vecumnieku Liliju svētku atklāšanas koncertu 6.jūlijā plkst.19 Vecumnieku brīvdabas estrādē viesosies sirsnīgais latgaļu duets Inga un Normunds. Savukārt 7.jūlijā plkst.20.30 visi interesenti tiks aicināti uz floristikas meistardarbnīcu, kurā Latvijas amatniecības kameras florista amata meistares Līgas Lauriņas vadībā sanākušie varēs darināt sievišķīgas matu rotas un krāsainas piespraudītes. Uz meistardarbnīcu aicināti visi interesenti, arī tie, kuri vēl nav iemēģinājuši roku floristikā. Savukārt 7.jūlija vakars plkst.22 brīvdabas estrādē noslēgsies ar Jāņa Streiča filmas «Likteņdzirnas» bezmaksas seansu.

Ezera krastu svētku norises turpinās apdzīvot arī 8.jūlijā plkst.19, kad uz ļoti īpašu, emocijām bagātu koncertu aicina Vecumnieku un Baldones novada jauniešu simfoniskais orķestris «Draugi» un diriģenti Solvita Loka un Aigars Dziļums.

Liliju svētki savu kulmināciju sasniegs 9.jūlijā, purpura krāsā iezīmētajā svētku dienā, kad jau no plkst.11 tradicionālo floristu darbu konkursu papildinās dažādas aktivitātes parkā pie bibliotēkas, plkst.11.30 uz floristu konkursa atklāšanu aicinās floristi no visas Latvijas un Misas tautas nama sieviešu vokālā ansambļa «Vēja meitenes» dāmas, no plkst.12 tautas namā būs skatāma kino programma «Vecumnieki filmās», plkst.14.30 tautas nama zālē apmeklētāji varēs baudīt Bārbeles tautas nama amatierteātra iestudēto «Mazo raganiņu» pēc Otfrīda Preislera pasakas motīviem, savukārt plkst.15 visi liliju ziedu mīļotāji un audzētāji aicināti uz izglītojošu semināru un tikšanos ar vadošajiem liliju selekcionāriem Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolā. Rakstiem caurausts tautas deju uzvedums «Purpura krāsas debesīs es tevi reiz redzēju» priecēs svētku apmeklētājus plkst.17 stāvlaukumā pie tautas nama. Tāpat visas dienas garumā Vecumnieku vidusskolas stadionā notiks Vecumnieku sporta spēles, bet Vecumnieku vidusskolā notiks «Darts Liliju kausa 2016» izcīņa.

Savukārt 9.jūlijā plkst.20 brīvdabas estrādē džeza ritmos svētku apmeklētājus un dalībniekus ievedīs dziedātāja Rūta Dūduma. Pēc notikumiem bagātas dienas uz Liliju svētku balli aicinās grupa «Tērvete».

Vecumnieku 11.Liliju svētki šogad noslēgsies 10.jūlijā plkst.10 ar Liliju svētku dievkalpojumu Vecumnieku evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu