Miris grupas «Wings» bijušais ģitārists Henrijs Makalovs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien 72 gadu vecumā mūžībā aizgājis īru ģitārists Henrija Makalovs (Henry McCullough), kurš spēlēja «eksbītla» Pola Makartnija grupā «Wings» un Vudstokas festivālā 1969. gadā uzstājās ar Džo Kokeru.

Makalovs koncertējis ar tādām rokmūzikas zvaigznēm kā Džimijs Hendrikss un «Pink Floyd», kā arī ierakstījis Džeimsa Bonda filmas «Live and Let Die» galveno dziesmu.

Pēdējos gados Makalovs izpelnījās mūzikas kritiķu atzinību par albumiem «Belfast to Boston» un «Poor Man's Moon».

Makartnijs paziņoja, ka «ļoti skumst» par Makalova nāvi. «Ar viņu bija brīnišķīgi strādāt. Viņš bija ārkārtīgi talantīgs mūziķis ar lielisku humora izjūtu,» raidorganizācijai BBC teica 73 gadus vecais mūziķis. «Dziesmas «My Love» solo partiju viņš izdomāja ieraksta laikā, stāvot orķestra priekšā. Izsaku visdziļāko līdzjūtību viņa ģimenei.»

«Es zinu, ka viņam bija grūts laiks, bet mēs atcerēsimies viņa ilgo un produktīvo mūziķa karjeru,» norādīja īru dziedātājs Vans Morisons.

70. gados Makalovs pusotru gadu koncertēja un ierakstīja mūziku grupas «Wings» sastāvā, kuru Makartnijs nodibināja ar sievu Lindu.

Pēc tam Makalovs tika piesaistīts bijušā «The Beatles» dalībnieka Džordža Harisona ierakstu kompānijai «Dark Horse», kuras paspārnē izdeva soloalbumu «Mind Your Own Business».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu