«Lielais Kristaps» izsludina filmu pieteikšanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / LKS

Latvijas Kinematogrāfistu savienība izsludina filmu pieteikšanu Latvijas Nacionālajam filmu festivālam «Lielais Kristaps – 2012», kas notiks no nākamā gada 10. līdz 15. aprīlim kinoteātrī «Splendid Palace» un kinozālēs visā Latvijā, informē Kinematogrāfistu savienības priekšsēdētāja Ieva Romanova.

«Tas būs Lieldienu – mošanās un atdzimšanas laiks, kad kino profesionāļi un skatītāji varēs vienkopus redzēt un izvērtēt jaunāko latviešu filmu ražu. Šis būs jubilejas festivāls – Lielā Kristapa balvas tiks pasniegtas jau 25.reizi,» pauž Romanova.

Līdz 2012.gada 10.februārim latviešu filmu producenti var pieteikt savas filmas festivāla konkursam Latvijas Kinematogrāfistu savienībā. (plašāk par filmu pieteikšanu www.lielaiskristaps.org)

Lielais Kristaps saskaņā ar leģendu ir aizstāvis, sargātājs un pārcēlājs. Kļuvis par filmu nozares patronu un atpazīstamu zīmolu. Šoreiz

«Lielais Kristaps» sola bagātu, interesantu un sen nebijuši spēcīgu programmu.

Tajā varēs redzēt spēlfilmas: režisora Jāņa Streiča «Rūdolfa mantojums», Māra Martinsona «Amaya», Arvīda Krieva «Dancis pa trim», Gata Šmita «Seržanta Lapiņa atgriešanās», Aleksandra Hāna «Monsieur Taurins», Jevgeņija Paškeviča «Golfa straume zem ledus kalna», Ināras Kolmanes «Mona», Jura Poškus «Kolka Cool», ceram, ka tiks pabeigtas arī Aigara Graubas «Sapņu komanda», Aika Karapetjana «Cilvēki tur», Ivara Tontegodes «Sēņotāji». Iezīmējas laba dokumentālo un animācijas filmu programma.

Foto: Publicitātes foto / LKS

Festivāla skates visā Latvijā

Nedēļas garumā no 10. līdz 15.aprīlim festivāla Konkursa programmas skates notiks kinoteātrī «Splendid Palace». Paralēli tiks demonstrētas tematiskas un festivāla Panorāmas programmas Rīgā un visā Latvijā.

Plānots, ka sešās dienās latviešu filmas uzrunās ap 20 000 skatītāju 80 kino zālēs visā valstī.

Festivāla balvas tiks pasniegtas svinīgā noslēguma ceremonijā 14.aprīlī, ko tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas 1.kanālā – «Lielā Kristapa televīzijā».

Filmu vērtēšanai izveidota jauna, demokrātiska sistēma, kur filmas un profesionālo darbu nominācijām izvirzīs paši kinoprofesionāļi. Festivāla laikā nominētās filmas vērtēs žūrija. Skatītāju balvu piešķir skatītāju balsojuma rezultātā.

Lielais Kristaps pārceļ festivālu uz pavasari

Lielā Kristapa laiks ir bijis rudenī. Tā kā tas bija kino dzīves notikumu pārpilns, Lielais Kristaps ir pārcēlies pavasarīgajā un pozitīvajā Lieldienu laikā. Iepriekšējais festivāls notika 2009.gada septembrī, un nākamais paredzēts 2014.gada aprīlī, iekļaujot to «Rīga – Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2014» notikumu programmā.

Festivāla notikumiem aicinām sekot līdzi oficiālajā mājas lapā www.lielaiskristaps.org.

Festivālu organizē biedrība «Latvijas Kinematogrāfistu savienība» (LKS) sadarbībā ar Nacionālo Kino centru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu