Coldplay: Satriani "nav sacerējis "Viva La Vida"" (27)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Coldplay izplatījuši paziņojumu, kurā noliedz, ka būtu jebkādā veidā kopējuši slavenā ģitāras virtuoza Džo Satriani mūziku.

Atgādinām, ka Džo Satriani ir iesūdzējis tiesā Coldplay, jo uzskata, ka "Grammy" balvai nominētā grupa ir piesavinājusies vienu no viņa dziesmām "If I Could Fly".

Mēs TVNETā apzināti ignorējām šo "konfliktu", uzskatot, ka Satriani ir vienkārši vēlējies nedaudz par sevi atgādināt, sākdams pilnīgi nevajadzīgu konfliktu. Protams, neliela melodijas līdzība šajās divās dziesmās - Coldplay "Viva la Vida" un Satriani "If I Could Fly" ir atrodama, taču nedomāju, ka Kriss Mārtins paslepus klausījies Džo Satriani ierakstus un centies šo "ģeniālo" melodiju nozagt. Pilnīgs absurds! Drīzāk jau ticamāka šķiet mazpazīstamās Ņujorkas grupas Creaky Boards šajā vasarā izteiktā pretenzija par "Viva La Vida" melodijas līdzību ar viņu dziesmu, kas sacerēta pirms vairāk nekā gada.

Lai nu kā, pasaules mūzikas prese šo konfliktu "Coldplay vs Satriani" labprāt apraksta, un tad jau arī mēs nestāvēsim klusu.

Beidzot esam saņēmuši oficiālu grupas Coldplay paziņojumu, kurš vēsta, ka dziesmu līdzība ir pilnīga nejaušība.

"Ja arī ir zināmas līdzības, tad tās pilnīgi nejaušas," teikts paziņojumā. "Aiz cieņas pret šo mūziķi esam diemžēl spiesti reaģēt uz šiem apvainojumiem, ja arī ir kādas līdzības, tad tas ir tikpat liels pārsteigums mums pašiem, cik Satriani."

"Satriani ir lielisks mūziķis, taču viņš nav sacerējis "Viva La Vida"," teikts paziņojumā.

Pats ģitāras virtuozs neesot vēlējies, lai lieta nonāk līdz tiesai, bet Coldplay viņu ignorējuši, tāpēc mūziķim nekas cits neatlika. "Es darīju visu iespējamo, lai izvairītos no tiesas, bet Coldplay negribēja par to runāt. Varbūt viņi cerēja, ka ar laiku tas mazais ģitārists liksies mierā. Bet runa ir par mākslas darbu, kuru es esmu radījis, un man tas šķiet svarīgi. Manuprāt, ikvienam māksliniekam tas būtu svarīgi," izteicies Džo Satriani.

Mūziķis uzskata, ka Coldplay jaunākā albuma "Viva La Vida" tituldziesmā izmantoti elementi no viņa 2004. gada instrumentālās kompozīcijas "If I Could Fly". Satriani atpazinis Coldplay singlā savu darbu jau pirmajā reizē, kad izdzirdējis dziesmu. Tūlīt pēc singla izdošanas viņš saņēma atbalstu arī no draugiem un faniem.

"Manu e-pastu pārpludināja vēstules ar tekstu: "Vai esi dzirdējis Coldplay dziesmu? Viņi tevi ir apzaguši!" Es pat nevaru saskaitīt, cik daudz vēstuļu saņēmu. Ikviens pamanīja līdzību starp dziesmām, tā ir acīmredzama," stāsta Džo Satriani.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu