Dailes teātrī Ziemassvētku koncerti un balle

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad Dailes teātris piedāvā tradicionālos Ziemassvētku koncertus, kas sāks skanēt no 17.decembra, kā arī bērniem adresēto programmu "Zirņu vakara gaidās" no 11.decembra.

Ziemassvētku noskaņām veltītie koncerti ir ilggadēja un rūpīgi kopta Dailes teātra tradīcija. Gaiši mirkļi un cilvēciska tuvība gada tumšākajā laikā nepieciešami ikvienam. Par godu saulgriežiem katru gadu no jauna teātris cenšas meklēt un atrast ko jaunu, tajā pašā laikā neaizmirstot neatkārtojamo kopā būšanas sajūtu, ko dod pazīstamie un katram zināmie motīvi. Koncerta pirmajā daļā skanēs Austrumeiropas valstu Ziemassvētku dziesmas. Savukārt otrā daļa aizritēs dzejnieka Viļa Plūdoņa zīmē, kura dzejas tekstus mūzikā iemūžinājuši latviešu komponisti Raimonds Pauls, Jānis Lūsēns, Uldis Stabulnieks, Juris Vaivods.

Koncertā piedalīsies Olga Dreģe, Aija Dzērve, Maija Doveika, Kristīne Nevarauska, Rudīte Būmane, Valdis Liepiņš, Artis Robežnieks, Gints Grāvelis, Juris Frinbergs, kā arī bērnu vokālais ansamblis "Dzeguzīte" Dailas Martinsones vadībā.

Koncerta režisors ir Kārlis Auškāps, scenogrāfs - Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece - Ilze Vītoliņa un muzikālais vadītājs - Juris Vaivods.

8.janvārī Ziemassvētku koncertu būs iespēja redzēt Jelgavas pilsētas kultūras namā.

No 11.decembra Mazajā zālē uz muzikālām sarunām ar maziem un lieliem bērniem "Zirņu vakara gaidās" aicinās aktieri Jānis Paukštello, Andris Bērziņš un Varis Vētra. Muzikālajā izrādē ar dziesmām un dzejoļiem pašiem mazākajiem teātra skatītājiem aktieri Ziemassvētku noskaņās ļausies savām bērnudienu atmiņām, atdzīvinot visiem pazīstamās bērnu dziesmas, ko viņu vecāku paaudze reiz dziedājusi bērnudārzos un skolās. Aktieri jaunajā programmā sadarbojas ar režisoru Valdi Liepiņu un muzikālo vadītāju Juri Vaivodu.

30.decembrī pēc koncerta notiks tradicionālā balle, kuras laikā tiks paziņoti arī aptaujas ""Metaxa" teātra zvaigzne" uzvarētāji. Šogad balli "Kaut nedaudz laimes..." vadīs aktrise Esmeralda Ermale un grieķu dziedoņa Demisa Rusa līdzinieks Dailes teātrī Juris Frinbergs. Ballē varēs dejot "Ginta Žilinska & Co" spēlētās mūzikas pavadījumā. Būs iespēja dzirdēt Dailes teātra dziedošo aktrišu Ievas Pļavnieces, Kristīnes Nevarauskas, Ilzes Ķuzules un Ilonas Balodes jauno programmu. Tiks pavērts priekškars jaunajai Raimonda Paula dziesmu programmai "Par spīti grūtiem laikiem...", kas afišā atrodama nākamā gada janvārī, kā arī vēlreiz atvadīties no Raimonda Paula un Māras Zālītes mūzikla "Meža gulbji".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu