"Meitene ar pūķa tetovējumu" jau kinoteātros

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Stīga Lārsona romāna "Meitene ar pūķa tetovējumu" (Girl With the Dragon Tattoo) ekranizējums nule piedzīvojis pirmizrādi Lielbritānijā. ASV filma būs skatāma no 20.decembra. Latvijas kinoteātri to demonstrēs no nākamā gada 6.janvāra.

Holivudas adaptācija

Jau ziņots, ka Holivudas kino adaptāciju režisējis Deivids Finčers (David Fincher), kas 2009. gadā saņēma "Oskara" balvu par savu filmu "The Curious Case of Benjamin Button" ("Neticamais stāsts par Bendžaminu Batonu"), savukārt scenāriju rakstīja Stīvens Zēlians, kas apbalvots ar ASV Kinoakadēmijas balvu par filmas "Schindler's List" ("Šindlera saraksts") scenāriju. Galveno vīriešu lomu kinolentē spēlē Džeimsa Bonda zvaigzne - Daniels Kreigs (Daniel Craig).

Galveno varoni atveido 1985.gadā dzimusī amerikāņu aktrise Rūnija Mara (Rooney Mara), kas nesen bija redzama slavenās 1984. gada lentes "Šausmas Gobu ielā" (A Nightmare on Elm Street) rimeikā.

Režisors savai filmas versijai izmainījis beigas, lai tās būtu vieglāk saprotamas.

"Mums bija doma padarīt beigas saprotamākas. Mēs izmainījām beigas, ne ļoti daudz, bet no filmas viedokļa tā ir labāk," Zviedrijas medijiem skaidroja Finčers, atsakoties atklāt mainītās detaļas.

Rūnijai Marai lomas iegūšanai filmā vajadzēja piedzerties

Rūnijai Marai (Rooney Mara), kas spēlē galvenajā lomā romāna ekranizējumā, aktieru atlases pēdējā posmā filmas producenti lūdza ierasties lielās paģirās, lai paskatītos, kā kārtīgā aktrise izskatās mazliet paburzīta.

Maras konkurentes bija tādas kinozvaigznes kā Natālija Portmane un Skārleta Jonahsone, kas arī pretendēja uz datoru hakeres Līzbetes Salanderes (Lisbeth Salander) lomu, taču, pēc aktrises teiktā, tikai pateicoties viņas paģirainajam stāvoklim, viņa ieguva kāroto.

"Kādu vakaru man piezvanīja un palūdza, vai es nevarētu iepriekšējā vakarā pirms provēm iet izklaidēties un piedzerties. Es tā arī izdarīju. (..) Visiem bija grūti iedomāties mani tāda cilvēka ādā, tāpēc viņi gribēja, lai es atnāku mazliet paburzītāka. Un es nekad nedzeru, tāpēc

vēmu visu nakti un pavisam noteikti izskatījos apbružāta,"

stāstīja Mara.

Aktrise Rūnija Mara
Aktrise Rūnija Mara Foto: REUTERS/ScanPix

Lomas vajadzībām Rūnija Mara arī nokrāsoja savus gaiši brūnos matus melnus, caurdūra krūšu galus un šķīrās no kaunuma apmatojuma, lai kailskatos varētu nēsāt kaunuma apmatojuma parūku.

"Grāmatā viņai ir blondi mati, kurus viņa pēc tam nokrāso, tāpēc man bija speciāla kaunuma apmatojuma parūka blondā krāsā, lai viss saskanētu," atklāja aktrise.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu