Nākamā gada martā Dailes teātrī gaidāmas trīs pirmizrādes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdien, 19.decembrī, sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm nākamā gada martā, kad gaidāmas arī trīs jauniestudējumu pirmizrādes - "Trīnes grēki", "Apglabājiet mani zem grīdas" un "12.diena", kā arī uz Raimonda Paula ceremonijorķestra koncertiem, informē Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

16.martā Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos lietuviešu režisora Rolanda Atkočūna iestudētā Rūdolfa Blaumaņa komēdija "Trīnes grēki". Joku luga "Trīnes grēki" sarakstīta un uzvesta 1896.gadā, un kritikas vērtējums toreiz bija bargs - "Literāriskā ziņā ir prastība - sacerēt un laist tādu gabalu klajā, teātra mākslas ziņā atkal ir aplamība - tā ko vēl uzvest uz skatuves. Kas "Trīnes grēkos" var priecīgi smieties un vēl aplaudēt, tas ir apbrīnojami naivs cilvēks. Blaumanis pats nosodīs to dienu, kad viņš šādus "jokus" laidis vaļā."

"Nez, kā tur bijis ar Blaumaņa nosodījumu, taču rakstnieka komēdijas uz latviešu skatuvēm dzīvo joprojām. Un Mazbērzos un Lielbērzos ies raibi un skaļi - kā īstā Centrāltirgū," izrādi raksturo teātrī.

Trīnes lomā būs Vita Vārpiņa, pārējās lomas atveidos plašs aktieru ansamblis - Pēteris Liepiņš, Marīna Janaus, Artūrs Dīcis, Lauris Subatnieks, Gints Grāvelis, Aija Dzērve, Artis Robežnieks, Kristīne Nevarauska, Ieva Segliņa, Intars Rešetins, Gints Andžāns, Mārtiņš Počs, Mirdza Martinsone, Harijs Spanovskis, Juris Kalniņš, Kristaps Rasims un Pēteris Gaudiņš.

27. un 28. martā uz Lielās skatuves aktieri Andris Bērziņš, Harijs Spanovskis, Jānis Paukštello un maestro Raimonds Pauls satiksies Raimonda Paula ceremonijorķestra koncertos. Koncerta režisors būs Valdis Liepiņš.

Režisors Regnārs Vaivars Dailes teātrī iestudēs Pāvela Sanajeva homērisko komēdiju "Apglabājiet mani zem grīdas", jauniestudējuma pirmizrāde paredzēta Mazajā zālē 21.martā. "Apglabājiet mani aiz plintusa" ir krievu rakstnieka, aktiera, scenārista, režisora un tulkotāja Sanajeva autobiogrāfisks stāsts, kurā visu personāžu prototipi ir reāli cilvēki.

Izrādi teātrī raksturo šādiem vārdiem: "Interesants, gaišs un godīgs stāsts par kāda zēna bērnību. Mazais Saša dzīvo pie vecmāmiņas un vectētiņa, jo vecmāmiņa neuztic bērna audzināšanu savai izlaidīgajai meitai, kura atradusi sev jaunu vīru - "alkoholiķi asinssūcēju". Tāds nu ir vecmāmiņas smagais krusts. Tā Saša no četru gadu vecuma "karājas viņai kaklā". Vecmāmiņas mīlestība pret mazdēlu ir nepiesātināma un ātri draud pārvērsties mājas tirānijā."

Lomas uzticētas Artūram Skrastiņam, Indrai Briķei, Jurim Bartkevičam, Ilzei Ķuzulei-Skrastiņai, Ērikai Eglijai un Sarmītei Rubulei.

14.martā pirmizrāde gaidāma arī Kamerzālē. Izrādē "12.diena" četri dažāda vecuma dramaturgi - Lauris Gundars, Jānis Balodis, Ansels Kaugers un Ivo Briedis - pēta četras dažādas paaudzes. Režisora Mihaila Gruzdova iestudējumā visus personāžus skatītājs sastaps kādā viņiem ekstrēmā dzīves brīdī - dienā, kad visus Zemes iedzīvotājus skar Saules aptumsums. Lomās būs Lidija Pupure, Lilita Ozoliņa, Aldis Siliņš, Lauris Dzelzītis, Ligita Skujiņa, Valdis Liepiņš un Ivars Auziņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu