Aksenoks turpmāk nodarbosies ar jaunu automašīnu tirdzniecību (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL) iecelts "Fiat" un "Alfa Romeo" oficiālā pārstāvja Latvijā SIA "Auto Italia" valdē, liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Aksenoks uzņēmuma valdē ieņems atbrīvotā Edgara Datava vietu, un viņam piešķirtas tiesības pārstāvēt kapitālsabiedrību atsevišķi.

Kā pastāstīja Aksenoks, viņš drīzumā tikšot iecelts par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju un būšot faktiskais uzņēmuma vadītājs.

Savu izvēli darboties automašīnu tirdzniecības sfērā bijušais Rīgas mērs motivēja ar to, ka viņam esot atbilstoša izglītība - Aksenoks pabeidzis Rīgas Politehnisko institūtu kā inženieris autotransporta jomā, kā arī vairāk nekā desmit gadus nostrādājis Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD), kur gūta liela pieredze.

"Man vienmēr patikuši jauni izaicinājumi. Tādēļ es darbojos CSDD, kas bija jāizveido no jauna, un tādēļ arī izvēlējos šo nozari, kurā pašlaik neiet spoži," stāstīja Aksenoks.

Bijušais mērs norādīja, ka jaunā amata ieņemšanai turklāt esot vēl viens ļoti vienkāršs pamatojums - cilvēkam esot no kaut kā jādzīvo.

Aksenoks arī pastāstīja, ka viņš pašlaik atrodoties Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, kur seminārā apgūstot jaunajam amatam vajadzīgas lietas. Turklāt bijušais mērs pašlaik mācoties maģistrantūrā Juridiskajā fakultātē.

Jau ziņots, ka Aksenokam pēc vairāku amatu zaudēšanas bija problēmas ar jauna darba atrašanu.

"Daudzās vietās ir saņemti brīdinājumi, ka man darbu nevar dot. Visvairāk tas attiecas uz ar pašvaldību saistītām iestādēm, kurās man ir liela darba pieredze un kur es vēlētos strādāt," aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Aksenoks.

Kā ziņots, šā gada 19.februārī Aksenoks zaudēja Rīgas mēra amatu, bet 27.februārī ar domes lēmumu tika atbrīvots arī no valdes locekļa amata Rīgas brīvostā.

Aksenoka ienākumi pērn bijuši 83 659 lati, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2006.gadu.

"Auto Italia" ir viens no "Vincents grupa" uzņēmumiem, kuru veido restorāns "Vincents", dizaina salons "Vincents Inspira", mēbeļu salons "Natuzzi", būvķīmijas ražotne "Vincents Poliline", arhitektūras projektēšanas birojs "Avotiņš, Vincents un partneri", "Vincents" būvniecība, automobiļu tirgotājs "Auto Italia", kā arī "Fiat" un "Alfa Romeo" marku importētājs Latvijā un Igaunijā "Itaalia Auto" un "Maserati" importētājs Baltijas valstīs "Modena Motors".

Kā ziņots, pērn salīdzinājumā ar 2005.gadu "Fiat" pārdošanas rādītāji Latvijā samazinājās par 11%, bet "Alfa Romeo" markas automašīnu pārdošanas apjomu pieaugums sasniedza 142%.

Kopumā vienīgā oficiālā "Fiat" un "Alfa Romeo" pārstāvja Latvijā "Auto Italia" pārdošanas rādītāji pērn pieauguši par 15%.

Kā liecina Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas apkopotā statistika, šā gada pirmajos sešos mēnešos pārdoti 16 jauni "Alfa Romeo" automobiļi, kas ir par 27% mazāk nekā 2006.gada pirmajā pusē, kad Latvijā tika pārdotas 22 "Alfa Romeo" automašīnas.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu