Mērija Blaidža saņem visvairāk "Grammy" nomināciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

R&B zvaigzne Mērija Blaidža saņēmusi visvairāk "Grammy" balvu nomināciju - viņa nominēta astoņās kategorijās, ieskaitot balvu par gada labāko ierakstu par dziesmu "Be Without You".

35 gadus vecajai Blaidžai šis ir izrādījies ļoti veiksmīgs gads. Visā pasaulē jau pārdoti vairāk nekā seši miljoni dziedātājas albuma "The Breakthrough" kopiju.

"Brīnišķīgi, ka es joprojām turos," sacīja Blaidža. "Albums ir par uzvaru, par to, kā būt uzvarētājai, nevis upurim. Tas ir par sevis mīlēšanu."

Lai arī "The Breakthrough" netika nominēts gada labākā albuma balvai, trīskārtējā "Grammy" ieguvēja tika nominēta citās svarīgākajās kategorijās, ieskaitot gada labākās dziesmas un labākās R&B izpildītājas kategoriju.

The Red Hot Chili Peppers ir nominēta sešām, savukārt kantri mūzikas trio "Dixie Chicks" piecām balvām.

Grupas The Red Hot Chili Peppers, kas savu vienīgo "Grammy" balvu saņēma 1993. gadā, albums "Stadium Arcadium" šogad par labākā gada albuma balvu sacentīsies ar "Dixie Chicks" albumu "Taking the Long Way", Džona Meijera "Continuum", grupas Gnarls Barkley ierakstu "St. Elsewhere" un Džastina Timberleika šā gada veikumu "Future Sex/LoveSounds".

No britu mūziķiem visvairāk nomināciju - piecas - saņēmis Džeimss Blants. Arī Korina Beilija Reja un KT Tanstela ir nominēto sarakstā.

Džeimsa Blanta nominācijās ietilpst labākā jaunā solista, gada labākā ieraksta un labākā popmūzikas dziedātāja nominācija.

Par labākā jaunā solista balvu ar Blantu sacenšas R&B dziedātājs Kriss Brauns, kantri dziedātāja Kerija Andervuda un britu dziedātājas Imogena Hīpa un Korina Beilija Reja.

Grupa Gnarls Barkley pēc nomināciju skaita ierindojās uzreiz aiz Blanta. Tā nominēta par labāko gada ierakstu, labāko gada albumu, labāko alternatīvās mūzikas un labāko "urban"/alternatīvo priekšnesumu.

Daži Lielbritānijas cienījamākie mūziķi arī izpelnījušies "Grammy" balvu komitejas atzinību. Duets The Pet Shop Boys nominēts divās kategorijās, kamēr Pols Makartnijs, Stings, Deivids Gilmors un "UB40" katrs saņēmuši vienu nomināciju.

Vēl to mūziķu skaitā, kas izvirzīti vairākām "Grammy" balvām, ir blūza dziedātājs Džons Meijers, dīdžejs Danger Mouse, mākslinieks, kurš jau atkal pazīstams kā Prinss, producents Riks Rubins, reperis "will.i.am" no grupas "The Black Eyed Peas" un filmu mūzikas komponists Džons Viljams.

Bejonsa, Braiens Maikls Kokss, Gnarls Barkley, Izraels Hjūtons, T.I. un Džastins Timberleiks nominēti katrs četrām balvām.

"Grammy" balvu pasniegšanas ceremonija notiks 11.februārī Losandželosas "Staples Center" zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu