Apvienotās Karalistes singlu un albumu topa apskats (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu populārā talantu šova "The X Factor" finālisti aktualizējuši 1993. gada Meraijas Kerijas (Mariah Carey) dziesmu "Hero", un tā šonedēļ kļuvusi par Apvienotās Karalistes pirktāko singlu.

Jauno talantu apvienība X Factor Finalists ar savu "Hero" versiju, kuras ienākumi tiks novirzīti labdarībai, apsteigusi gan Girls Aloud (skat. video) "Promise" (2), gan Pinku ar "So What" (3). Meraijas Kerijas oriģināls pirms 15 gadiem debitēja tikai 7. vietā.

Nedaudz pakāpusies jaunā amerikāņu aktrise un dziedātāja Keitija Perija (Katy Perry), viņas aktuālais singls "Hot N Cold" (Virgin) pakāpies par vienu vietu (7-6). Pateicoties jaunās Džeimsa Bonda filmas pirmizrādei, no 18. uz 10. vietu pakāpusies lentes oficiālā dziesma - Džeka Vaita un Alīšas Kīzas "Another Way To Die" (RCA).

Ārpus pirmā divdesmitnieka jaunumi no Eikona (Akon) "Right Now (Na Na Na)" (23), Adeles "Make You Feel My Love" (26), Kings Of Leon "Use Somebody" (30), Pussycat Dolls un Mailijas Sairusas (Miley Cyrus). Albumu konkurencē grupu Snow Patrol apsteigusi amerikāņu dziedātāja Pinka ar plati "Funhouse" (LaFace/Sony BMG), tas ir pirmais Pinkas numur viens Apvienotajā Karalistē. Visi iepriekšējie Pinkas studijas albumi - "M!zzundaztood" (2001), "Try This" (2003) un "I''m Not Dead" (2006) debitējuši 3. vietā. 2006. gada pārdotākā britu mūzikas albuma autori Snow Patrol solista Garija Laitbodija (Gary Lightbody) vadībā šonedēļ spiesti samierināties ar 2. vietu. Vīru jaunākais studijas darbs "A Hundred Million Suns" (Fiction/Polydor) seko un "Eyes Open" platēm. Austrāliešu roka veterānu AC/DC jaunais albums "Black Ice" tikai vienu nedēļu spējis noturēt klausītāju milzīgo interesi - šonedēļ "Black Ice" tikai 3. vietā. Ar kārtējo labāko dziesmu izlasi 5. vietā pamanījusies iekļūt Selīna Diona (Celine Dion), savukārt īru vieglās popmūzikas dziedonis Daniels Odonels (Daniel O''Donnell) ar "Country Boy" (DMG TV) - numur 6. Londonieši Bloc Party ar Keli Okereki priekšgalā jau 21. augustā internetā bija izlikuši savu trešo studijas plati "Intimacy", kas seko 2005. gada debija . Beidzot plate izdota arī fiziskos nesējos un topā ierindojusies 8. vietā. Jaunais Bloc Party albums ir savdabīgs breikbīta un roka hibrīds, kas nav gluži Klaxons "jaunā reiva" paraugs, nav arī diskopanka ("The Rapture") garā ... atsevišķas dziesmas vairāk izklausās pēc The Chemical Brothers. Jaunā meiteņu popgrupa The Saturdays ar "Chasing Lights" debitējusi 11. vietā, savukārt nesen Rīgā redzētā Keitija Melua (Katie Melua) ar "The Collection" - 15. pozīcijā.

VIDEO: The Saturdays "Up"

Pārvarējusi veselības problēmas un mūzikas izdevniecību nomaiņu, dziedātāja Anasteiša (Anastacia) atgriezusies ar jaunu izskatu, jaunu skanējumu, jaunlaulāta un ar jaunu albumu "Heavy Rotation", kas Apvienotās Karalistes pieprasītāko albumu sarakstā šonedēļ 17. vietā. Lielāko daļu albuma dziesmu Anasteiša sarakstījusi pati, piepalīdzot vadošajiem R&B un popmūzikas producentiem. Albuma tituldziesmu producējis Rodnijs Džerkinss un vairāku dziesmu līdzautors ir kādreizējais Robija Viljamsa kolēģis Gajs Čamberss. Albuma pirmo singlu "I Can Feel You" radījis jaunais talants Ne-Yo. Albumā dzirdamas arī Lestera Mendeza (Šakira, Nellija Furtado, Daido), JR Rotema (Rianna, Leona Luisa) un The Heavyweights (Misija Eliota, PussyCat Dolls) producētas dziesmas. Albuma nosaukumā Anasteiša spēlējas ar radio dīdžeju bieži lietoto frāzi "heavy rotation" – bieža dziesmu atskaņošana. "Man šis nosaukums nozīmē, ka grūtības dzīvē ir aizgājušas," skaidro Anasteiša. The Cure jaunais "4:13 Dream" pirmajā nedēļā tikai 33. vietā.

Uk top10 singli:

VietaIzpildītājsAlbums
1.X Factor Finalists"Hero"
2.The Girls Aloud"The Promise"
3.Pink"So What"
4.Guru Josh Project"Infinity 2008"
5.Kings Of Leon"Sex On Fire"
6.Katy Perry"Hot ''N'' Cold"
7.Saturdays"Up"
8.Kanye West"Love Lockdown"
9.Razorlight"Wire To Wire"
10.Alicia Keys & Jack White"Another Way To Die"

UK Top10 albumi:

VietaIzpildītājsAlbums
1.Pink"Funhouse" (jaunums)
2.Snow Patrol"A Hundred Million Suns" (jaunums)
3.Ac/Dc"Black Ice"
4.Kings Of Leon"Sex On Fire"
5.Celine Dion"My Love - The Essential Collection" (jaunums)
6.Daniel O''Donnell"Country Boy" (jaunums)
7.Katherine Jenkins"Sacred Arias"
8.Bloc Party"Intimacy" (jaunums)
9.Sash"The Best Of"
10.Oasis"Dig Out Your Soul"
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu