Radiohead maskējušies kā "Kula Shaker" vai "Eagles" (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu alternatīvās rokmūzikas grupa "Radiohead" atklājusi, ka izmantojusi dažādus "pseidonīmus", lai slēptu grupas jauno materiālu no nelegāliem lejupielādētājiem.

Lai gan pēc albuma "In Rainbows" ieraksta pati grupa saviem faniem to piedāvāja lejupielādēt par velti vai izvēlēties pašiem, kādu summu par to maksāt, Radiohead veica dažādus asprātīgus drošības pasākumus, lai novērstu albuma nelegālas lejupielādēšanas iespēju pirms tā oficiālās iznākšanas.

Viens no pasākumiem bija dažādu "pseidonīmu" izmantošana. Oksfordas grupas izraudzīto viltus nosaukumu vidū bija pat pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados populārā rokgrupa "Kula Shaker".

"Mums tas (iespēja, ka albums tiks nelegāli ielādēts internetā lejupielādei pirms tā oficiālās izdošanas) šķita milzīgs risks. Tā novēršana bija gandrīz kā "neiespējamā misija". Albuma ierakstīšanas laikā katru dienu pēc darba studijā mēs iznīcinājām visus kompaktdiskus," par grupas lietotajiem drošības līdzekļiem žurnālam "NME" pastāstīja basģitārists Kolins Grīnvuds.

"Uz māsterkopijām mēs vienmēr rakstījām tādu grupu un ierakstu vārdus, kurus tāpat neviens neklausītos, ja arī mēs tās pazaudētu, - "Eagles: Greatests Hits", "Kula Shaker" demo ieraksti, Fila Kolinsa dziesmu hiphopa versijas," viņš piebilda.

Radiohead "Jigsaw Falling Into Place":

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu