Nacionālajā teātrī iestudēta Blaumaņa komēdija "Ļaunais gars" (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālajā teātrī režisors Edmunds Freibergs iestudējis Rūdolfa Blaumaņa komēdiju "Ļaunais gars", kuras pirmizrāde notiks šovakar.

Pētot latvieša raksturu, režisors secinājis, ka latvieši ne tikai gaužas par savu grūto likteni vai skauž kaimiņam, bet tiem patīk garšīgi smieties - jo īpaši par saviem tautasbrāļiem. Šiem smiekliem gan senos laikos, gan tagad allaž bijusi arī morāla daba - smiedamies par otra kļūmēm un alošanos, vari cerēt, ka pats tādas kļūdas nekad nepieļausi.

Blaumaņa komēdijās smiekli vienmēr ir bijuši dzīvesgudri, arī "Ļaunajā garā", tālab šis darbs izraudzīts kā Nacionālā teātra sezonas komiskā ass, lūkojoties uz Latviju un latviešiem. Tik pazīstama un cilvēciski labi saprotama arī šodien ir Cīruļu saimnieku laime, saņemot ziņu par loterijā laimētiem 75 000 rubļu, bet laimests sagriež ierasto mājas dzīvi kājām gaisā, un Cīruļos skan ne tikai smiekli.

Edmunda Freiberga izrādē uz skatuves uznāks ne tikai Blaumaņa varoņi, bet arī pats autors.

Izrādes scenogrāfs ir Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece - Liene Rolšteina, komponists - Valdis Zilveris, horeogrāfs - Alberts Kivlenieks, vokālais pedagogs - Andris Daņiļenko.

Lomas atveidos: Autors - Ainārs Ančevskis, Jānis - Normunds Laizāns, Anna - Daiga Gaismiņa vai Ilze Rudolfa, Jāņa māte - Līga Liepiņa, Andrievs - Jānis Āmanis, Līze - Gunta Virkava, Ieva - Liene Gāliņa, Lūciņš - Rūdolfs Plēpis vai Zigurds Neimanis, Ābrams - Uldis Dumpis, Vilks - Voldemārs Šoriņš, Lapsa - Uldis Norenbergs, Juris - Mārtiņš Brūveris, Pieteris - Mārtiņš Egliens.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu