Radiohead bloķēs iespēju bez maksas lejupielādēt albumu (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grupa "Radiohead" no nākamās nedēļas bloķēs iespēju bez maksas lejupielādēt grupas jauno albumu "In Rainbows".

Grupas interneta lapā publicēts paziņojums, ka "no 2007.gada 10.decembra "In Rainbows" lejupielādēšanas zona tiks slēgta".

Grupa arī neplāno piedāvāt limitētā izdevuma albuma papildu komplektus; lapas interneta tirdzniecības vietā "w.a.s.t.e." tie jau beigušies.

"Tiem, kas vēlas iegādāties "In Rainbows" parastā veidā, tie no 31.decembra būs pieejami CD un vinila formātā veikalos un lejupielādējami tradicionālajās tirdzniecības vietās. Paldies par visu," teikts grupas paziņojumā.

Kā jau ziņots, "Radiohead" oktobrī sāka tirgot internetā jauno albumu "In Rainbows", piedāvājot faniem pašiem izvēlēties, cik daudz viņi vēlas maksāt par ierakstu.

Oficiālie pārdošanas dati nav izlaisti, bet ASV veikts pētījums liecina, ka aptuveni 62% pircēju izvēlējušies neko nemaksāt. Pārējie 38% pircēju samaksājuši vidēji sešus ASV dolārus.

Dati apkopoti no dažiem simtiem cilvēku, kas lejupielādēja grupas jauno albumu.

"Radiohead" ierakstu pārdošanas eksperiments izpelnījies pretrunīgas atsauksmes. Tas tiek gan slavēts kā potenciāli revolucionāra stratēģija mūzikas tirgū, kuru grauj bez maksas izplatītie ieraksti, pirātisms un nelegālā failu apmaiņa, gan arī pelts no citu mūziķu puses.

Tajā pašā laikā mūzikas industrijas analītiķi norāda, ka pētījuma rezultāti nav uzskatāmi par objektīviem.

Kaut arī 60% cilvēku izvēlējās lejupielādēt albumu par brīvu, viņi, visticamāk, tāpat nemaz nepirktu "Radiohead" ierakstu, taču grupai tagad ir pieejama viņu e-pasta adrese, ko var izmantot ar grupu saistītu citu preču un atribūtu tirgošanai.

No otras puses, ja citas grupas izmēģinātu šādu stratēģiju, viņu rezultāti varētu būt daudz sliktāki, ja tās nav tikpat populāras kā "Radiohead", kā arī atkārtotai šādas stratēģijas izmantošanai nebūtu uzmanību piesaistošā jaunuma efekta.

Radiohead "Jigsaw Falling Into Place":

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu