Aristoteļa "Poētika" atkal tiek izdota latviešu valodā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aristotelis (384. - 311. pr. Kr.) šajā pasaulē nodzīvoja tikai 62 gadus, tomēr liktenis viņam piešķīris gadu tūkstošiem ilgu pēcnāves dzīvi - viņa teksti ir kļuvuši par pamatu visai Rietumu humanitārās domas vēlākai attīstībai.

Latviešu valodā Aristoteļa „Poētika” iznāk trešo reizi, pēdējo reizi darbs ticis publicēts 1959. gadā. Šis izdevums atšķiras no iepriekšējiem, kas jau kļuvuši par bibliogrāfisku retumu, ar to, ka Augusta Ģiezena tulkojumu pārstrādājuši sengrieķu valodas speciālisti Ināra Ķemere un Ojārs Lāms.

Jaunajā izdevumā ir precizēti Aristoteļa terminu latviskojumi kā arī modernizēta latviešu valoda. Papildus pamattekstam grāmatā iekļauti izsmeļoši paskaidrojumi par pēdējos 50 gados klāt nākušo informāciju, darbā minēto personu un galveno literatūrzinātnisko jēdzienu rādītājs, kā arī apjomīgs Ojāra Lāma ievads.

Tulkojums latviešu valodā - Augusts Ģiezens. Redaktori - Ināra Ķemere, Ojārs Lāms. Māksliniece - Gita Okonova-Treice.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu