Paziņoti pretendenti uz "Q" mūzikas balvām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Paziņoti pretendenti uz mūzikas žurnāla "Q" 2008.gada balvām, un visvairāk nomināciju saņēmusi britu popgrupa "Coldplay".

Dziedātāja Krisa Mārtina vadītais kolektīvs pretendē uz četrām balvām, ieskaitot trofeju par labāko albumu ("Viva La Vida or Death and All His Friends") un pasaulē labākās mūsdienu grupas godalgu.

Grupas "Vampire Weekend" un "The Ting Tings" (att.) katra nominēta trijām balvām, savukārt "Kings of Leon", Niks Keivs un "The Last Shadow Puppets" pretendē uz divām.

Pretendentus uz balvām, kā arī uzvarētājus nosaka žurnāla lasītāju balsojums.

"Coldplay" nominēta arī balvām par labāko skaņdarbu un labāko videoklipu par singlu "Violet Hill".

"Vampire Weekend" pretendē uz balvu kā labākais jaunais ansamblis, kā arī par labāko video "A-Punk" un labāko albumu.

Viņiem konkurenti cīņā par labākā jaunā kolektīva balvu būs "The Ting Tings", kas par savu dziesmu "That''s Not My Name" nominēti arī labākā skaņdarba un videoklipa kategorijās.

Gada labākā albuma kategorijā "Vampire Weekend" un "Coldplay" sacentīsies ar "The Last Shadow Puppets" (albums "The Age of the Understatement"), kā arī Nika Keiva un grupas "Nick Cave and the Bad Seeds" ierakstu "Dig!!! Lazarus, Dig!!!".

Piektais sāncensis šajā nozīmīgākajā kategorijā ir grupa "Fleet Foxes" ar savu tāda paša nosaukuma albumu.

Gadskārtējā balvu pasniegšanas ceremonija notiks 6.oktobrī Londonas viesnīcā "Grosvenor House Hotel".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu