Notiks vērienīgs Starpkultūru vakars Vidusjūras noskaņās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīt (26.novembrī) "Dirty Deal Cafe" notiks Starpkultūru nedēļas kulminācijas pasākums "Tur aiz Vidusjūras ir vēl kaut kas...".

Ballītes ietvaros paralēli dažādās telpās tiks īstenota plaša programma, sākot ar saldumu degustācijām, eksotisku deju paraugdemonstrējumiem, ballīti Tuvo Austrumu deju ritmos, vīdžeju projekcijām, līdz diskusijām ar cilvēkiem no Vidusjūras valstīm, īsfilmu skatēm, dzejas lasījumiem un modernās dejas priekšnesumiem.

„Starpkultūru vakars „Tur aiz Vidusjūras ir vēl kaut kas...” ir Starpkultūru nedēļas „Otrpus Vidusjūrai” vērienīgākais pasākums,” stāsta Vladislava Marāne, Annas Lindes fonda Latvijas tīkla vadītāja. ”Ar šo pasākumu vēlamies piesaistīt plašākas sabiedrības uzmanību to valstu kultūru daudzveidībai, kas atrodas Vidusjūras otrā krastā, un vienuviet pulcināt visus, kas vēlas to izbaudīt. Ceram uz patīkamu, informācijas bagātu un izklaidējošu pasākumu. Lai ar šĀ vakara palīdzību sajūtam, kā Vidusjūras saule mūs silda arī novembra beigās Latvijā!”

PROGRAMMA:

DD CAFE zāle 19.00 Atklāšana – tējas un Austrumu saldumu degustācija 19.30 „Kas ir otrpus Vidusjūrai?” Svinīgas sadarbības partneru un atbalstītāju uzrunas 20.15 Kopīga riņķa deja ebreju deju grupas „Eilat” vadībā 20.45 Vēderdejas – Valdas Kaupužas deju grupa 21.30 Ēģiptes tautas deju saidi paraugdemonstrējumi Ballīte Tuvo Austrumu deju ritmos, vīdžeju projekcijas, īpaši kokteiļi

DD TEATRO zāle 20.00 „Turcija – skats no iekšpuses” – saruna ar Turcijas mūziķiem Ahmetu Kanneci un Ekremu Oztanu (angļu valodā) 20.40 „Par arābu kultūru – bez stereotipiem” – saruna ar Arābu kultūras centra Latvijā prezidentu Dr. Hosamu Abu Meri 21.20 „Mūsdienu Izraēlas jauniešu ikdiena” – saruna ar Izraēlas studentu Igalu Gribalski (angļu valodā) 22.00 Turcijas 20. gadsimta dzeja – lasa atdzejotājs Uldis Bērziņš, Silvijas Silavas mūzika un dziesmas turku valodā 22.30 Fragmenti no Olgas Žitluhinas horeogrāfijām un Orena Tišlera (Izraēla) izrādes „Ar šaubām vai bez”

DD EXPO zāle Latvijas, Lietuvas fotogrāfu redzējums par Izraēlu „Israel. Light touch” 20.00-00.30 Īsfilmas no Vidusjūras otras puses (angļu valodā) 21.30 Tikšanās ar dokumentālo filmu producentiem no Turcijas Coskunu Aralu un Ojku Jagci (angļu valodā) 23.00 Samiras Negrošes (Alžīrija) dzeja – lasa atdzejotājs Kārlis Vērdiņš

IEEJA bez maksas

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu