Baltijas un Kaukāza valstu sadarbības projekts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju (LNK) uzsākusi Baltijas un Kaukāzu valstu sadarbības projektu "Identitātes zīmes / Daudzveidības zīmes" ("Signs of Identity / Signs of Diversity").

No šā gada 23. līdz 27. novembrim LMA aulā norisināsies radošā darbnīca, kurā piedalīsies 17 mākslas studenti un 12 pasniedzēji no septiņu valstu mākslas akadēmijām:

- Latvija - Jānis Dukāts, Velta Ķešāne, Evija Ķirsone, Ieva Veita, Svens Kuzmins un pasniedzēji - Aleksejs Naumovs, Kristaps Zariņš, Vineta Groza, Līga Skariņa, Kristians Brekte un Aivars Sprūdžs;

- Lietuva - Laura Ajutyte, Linas Jusionis un pasniedzēja Ieva Skauronė;

- Igaunija - Pirjo Kongo, Jaröna Ilo un pasniedzējs Urmas Puhkan;

- Gruzija - Natalie Nebieridze, Tekla Aslanishvili un pasniedzējs Giorgi Bughadze;

- Azerbaidžāna - Sharifov Matin, Abbasov Fakhri un pasniedzējs Avetik Avetisyan;

- Armēnija - Martin Harutyunyan, Sofia Galustyan un pasniedzējs Bagman Mamedov;

- Francija - Tamim Sabri, Taline Zabounian un pasniedzējs Fabrice Vannier.

Piecu dienu radošajā darbnīcā mākslinieki kopīgi veidos mozaīkas ar nosaukumu "Signs of Identity / Signs of Diversity", tādejādi stiprinot jaunrades nozīmi starpkultūru dialoga veidošanā. Projekta uzdevums ir starpkultūru dialoga veicināšana ar dalībnieku kopīgu māksliniecisku aktivitāšu un diskusiju palīdzību. Radošās darbnīcas laikā tiks veicināta kultūru daudzveidības loma un nozīme gan starp Kaukāza valstīm, gan Baltijas un Kaukāza valstīm, kā arī ar kultūras lielvalsti Franciju.

No 23. līdz 27.novembrim radošās darbnīcas ietvaros projekta dalībniekiem paredzētas dažādas aktivitātes - mozaīku veidošana, iepazīšanās ar Latvijas mākslu un kultūru, lekcija par starpkultūru dialogu, diskusija par kultūras daudzveidību u.c.

Jebkuram interesentam būs iespēja iepazīties ar māksliniekiem un viņu darbu, piedaloties atklātajā mozaīku veidošanas darbnīcā, kā arī projekta darbu izstādes atklāšanā 27.novembrī LMA aulā.

Interesenti laipni aicināti piedalīties projekta "Identitātes zīmes / Daudzveidības zīmes" pasākumos:

23.11. - 26.11. 10:00 - 13:00; 14:00 - 16:00 radošās darbnīcas mozaīkā;

27. novembrī 17:00 projekta izstādes atklāšana LMA aulā;

28.11. - 03.12. 11:00 - 17:00 projekta izstāde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu