Zanes Dombrovskas un Jura Vizbuļa "Pusnakts stunda"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas radiostacijās sākusi skanēt Zanes Dombrovskas un Jura Vizbuļa pirmā kopīgi iedziedātā dziesma - Zigmara Liepiņa un Imanta Lasmaņa "Pusnakts stundā", informēja dziedātāju pārstāvis Juris Millers.

Dziesma pirmo reizi klausītāju vērtējumam tika nodota 1974.gadā, kad komponists Liepiņš atrada Lasmaņa dzejoli "Pusnakts stundā". Dziesmas oriģinālversiju ieskaņoja Viktors Lapčenoks, Nora Bumbiere un ansamblis "Modo".

Pagājušā gada nogalē mūzikla "Vestsaidas stāsts" uzvedumā uz vienas skatuves satikās Dombrovska un Vizbulis, kas šajā mūziklā atveidoja galvenās lomas. Pēc kopīgi nospēlētām un izdziedātām izrādēm abu mūziķu sadarbība turpinājās, un dziesma "Pusnakts stundā" ir pirmais abu jauniešu kopdarbs skaņu ierakstu studijā.

Šoruden tapušās versijas aranžētājs ir mūziķis Kristaps Krievkalns. Ierakstā piedalījusies arī Meldra, kuras ģitāras solo ir dzirdams šajā dziesmā.

Dombrovskas vārds jau vairākus gadus nav svešs Latvijas mūzikas pazinējiem - viņas diskogrāfijā ir albums "taa ES", kā arī galvenās lomas muzikālajā izrādē "Adata" Latvijas Nacionālajā teātrī un mūziklā "Vestsaidas stāsts". Savukārt Vizbulis kopš debijas "Vestsaidas stāstā" ir spēlējis galveno lomu "Muzikālā teātra 7" izrādē "Makss un Morics", bet pavasarī viņš būs redzams vēl divu muzikālo izrāžu galvenajās lomās.

No 10.novembra līdz 18.novembrim Dombrovska un Vizbulis būs redzami mūzikla "Vestsaidas stāsts" atkārtotajā uzvedumā Ķīpsalas izstāžu kompleksā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu