Mūzikla "Robins Huds" izrādes

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

27.septembrī plkst. 14 un 19 Rīgas Kongresu namā notika Lailas Ilzes Purmalietes veidotā mūzikla "Robins Huds" izrādes, informēja starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības "BT 1" mediju koordinatore Inese Libere.

Latviskajā leģendas versijā skatītāji uzzinās vairāk par Robina Huda bērnību un jaunību, par kuru ir maz zināms. Mūzikla sižetā nekas nav no jauna izdomāts, viss balstīts uz senajām leģendām un dziedājumiem, sola mūzikla veidotāji.

Mūzikla autore Laila Ilze Purmaliete veikusi nopietnu pētniecisku darbu, apkopojusi leģendas, iepazinusi senos dziedājumus un agrīnās lugas. Mūzikla "Robins Huds" režisors ir Juris Rijnieks, bet dziesmas aranžējis Raimonds Macats un grupas "Ogres blūza brāļi" dalībnieki.

Jaunajā mūziklā piedalīsies Ance Krauze, Guntis Veits, Aivars Brīze, Varis Vētra, "Ogres blūza brāļi" un jauno dziedātāju konkursa "Jaunās zvaigznes" dalībnieki - Pēteris Upelnieks un Ieva Sutugova. Jaunajā izrādē darbosies 20 tēli un divas deju grupas - "Salamandra" un breikdejotāju grupa "Skefolt".

Mūzikls "Robins Huds" skatītājus priecēs gan ar krāšņiem tērpiem, gan ar dziesmām, dejām un loka šaušanu.

Izrādē būs visiem zināmie vēsturiskie tēli - jautrais mūks Taks, Robina draugs un spēkavīrs Mazais Džons, Robina Huda mīļotā - skaistā Meriana Ficvoltere, karalis Ričards Lauvassirds, šerifa labā roka Gajs Gijsborns, kā arī jauni tēli, kas izrādi padarīs raitāku un draiskāku.

Piedzīvojumu mūzikls "Robins Huds" ir par patiesu draudzību, mīlestību, uzticību un uzvaru. Mūziklā skatītāji varēs uzzināt par Robina Huda bērnību un jaunību, un to, kā viņš no augstdzimuša un godīga jaunekļa kļuvis par laupītāju vadoni. Mūzikla kulminācija, protams, būs slavenās loka šaušanas sacensības. Šajā jomā mūzikla tapšanā piesaistīti Latvijas labākie lokšāvēji ar profesionāliem rīkiem Latvijas Loka šaušanas federācijas ģenerālsekretāra Eduarda Lapsiņa virsvadībā.

Mūzikla darbība norisinās 12.gadsimta Anglijā Ričarda pirmā valdīšanas laikā. Valdniekam bija jādodas Trešajā Krusta karā uz Svēto zemi Jeruzalemi, kur viņš cīnās ar izslavēto valdnieku Saladīnu. Pa to laiku Notingemas šerifs sāk valdīt negodīgi un apkrāpt vienkāršos ļaudis, uzliek nepamatoti lielas nodevas. Valdnieka uzticīgais mežzinis, mazā Robina Huda tēvs, cenšas aizstāvēt izputinātos ļaudis, bet tiek nepatiesi apsūdzēts un nosūtīts sekot karalim karā.

Robins Huds nonāk pie sava tēvoča, kura mājā pastāvīgi uzturas klejojošie muzikanti, komandanti un triku rādītāji. Kad tēvocis mirst, Notingemas šerifs negodīgi iegūst Huda mantojumu un izdzen jaunekli no mājām.

Mūziklā tiks izmantoti divi muzikālie atskaites punkti - tautas mūzikas stils, ko pārstāv pozitīvie tēli, un roks, kas raksturīgs ļaunajai un vardarbīgajai šerifa pasaulei.

Latvijā un pasaulē leģenda par Robinu Hudu ir visu laiku viena no populārākajām tēmām. Par Robinu Hudu uzņemtas vairāk nekā 300 filmas, un vēl aizvien visā pasaulē notiek regulāri uzvedumi, arī tiek demonstrēti neskaitāmi mūzikli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu