Prognozē rekordlielus kases ieņēmumus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta Video

Kino industrijas eksperti prognozē, ka ziemas brīvdienu sezona ļaus gada kopējos kases ieņēmumus palielināt līdz rekordlielajai 10 miljardu ASV dolāru (4,7 miljardu latu) atzīmei.

"Vasaras sezona veido 40%, ziemas sezona – 20% no kopējiem kases ieņēmumiem. Iespējams, šis būs pirmais gads, kad kases ieņēmumi sasniegs 10 miljardus dolāru. Mēs to sasniegsim tikai tad, ja ziemas sezonā piepildīsies mārketinga, reklāmu un "Oskara" balvu pretendentu prognozes," norādījis Pols Dergarabedjans.

Šogad "Oskara" balvu nomināciju potenciālie ieguvēji pievēršas diezgan smagām tēmām. No 6.novembra ASV kinoteātros būs skatāma filma "Precious", kas stāsta par neizglītotu, tuklu pusaudzi, kura iznēsā sava tēva bērnu. "Oskara" balvas laureāts Pīters Džeksons no decembra sākuma skatītājiem piedāvās šausmu drāmu "The Lovely Bones" ar Marku Vālbergu, Reičelu Veisu un Sjūzanu Sarandonu un Sirši Rounenu galvenajās lomās. Filma vēsta par kādu noslepkavotu meiteni, kura no debesīm vēro savu ģimeni un slepkavu.

Ziemas sezonā tiks izrādītas vairākas filmas, kurās spēlē Holivudas aktieris Džordžs Klūnijs - komēdija "The Men Who Stare at Goats", animācijas filma "Fantastic Mr. Fox", kurā Klūnijs ierunājis titullomu, kā arī Džeisona Raitmena filma "Up In the Air", par ko aktieris varētu tikt nominēts "Oskara" balvai.

Otra ziemas kino sezonas zvaigzne ir aktrise Merila Strīpa, kura arī ierunājusi lomu animācijas filmā "Fantastic Mr. Fox" un kopā ar Stīvu Mārtinu un Aleku Boldvinu filmējusies komēdijā "It''s Complicated".

Par vienu no gada ienesīgākajām filmām varētu kļūt vampīru sāgas "Twilight" ("Krēsla") turpinājums "New Moon" ("Jauns Mēness"). ""Krēsla" un "Jauns mēness" meitenēm ir tas pats, kas zēniem reiz bija "Zvaigžņu kari". Domāju, ka šī būs ziemas sezonas ienesīgākā filma," norādīja Dergarabedjans.

Kā viens no potenciālajiem ziemas sezonas grāvējiem tiek minēts "Titānika" režisora Džeimsa Kamerona jaunā 3D zinātniskās fantastikas piedzīvojumu filma "Avatar" ("Avatars").

Līdzās Dikensa klasiskā stāsta "Christmas Carol" ("Ziemassvētku dziesma") ekranizācijai kino kompānija "Disney" mazajiem skatītājiem piedāvās animācijas filmu "The Princess and the Frog", savukārt "Columbia Pictures" – kinolenti "Planet 51", kas vēsta par astronautu, kurš sper kāju uz citplanētiešu zemes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu