Sāksies autoekspedīcija "1000 jūdzes Urālu kalnos" (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien sāksies studijas "Qfilma" projekts - piedzīvojumu autoekspedīcija "1000 jūdzes Urālu kalnos", informēja "Qfilma" producents Atis Balodis.

Autoekspedīcijā piedalīsies ceļotāji Edgars Zaķis un Harijs Sils, kā arī dziedātājs Intars Busulis, Latvijas TV ētera seja Kaspars Zlidnis, kā arī aktieri Egons Dombrovskis un Gints Grāvelis.

Divu nedēļu laikā ekspedīcijas dalībnieki četrās speciāli aprīkotās apvidus automašīnās veiks vairāk nekā 7000 kilometru garu maršrutu smagos bezceļu apstākļos. Ekspedīcijas gaita tiks atspoguļota desmit televīzijas dokumentālo filmu ciklā.

No Rīgas ekspedīcija dosies līdz Krievijas pilsētai Permai, tālāk gar Urālu kalnu pakāji sasniegs Maļevkas ciematu, kas ir pēdējā apdzīvotā vieta pirms ceļotāju mērķa - anomālo parādību zonas "M-trijstūra" jeb Permas trijstūra.

Ekspedīcijas mērķis ir iegūt pēc iespējas pilnīgāku informāciju par slaveno Krievijas anomālo zonu, kā arī pārbaudīt ceļotāju spēkus, ar mašīnām pārvarot Urālu kalnus un dodoties riskantā pārbraucienā ar laivām pa kalnu upēm.

Mistikas un nostāstu apvītajā "M- trijstūrī" Latvijas ceļotājus pavadīs labākie Krievijas ufologi un žurnālistu ekipāža no zinātnes un tehnoloģiju žurnāla "Geo".

Piedzīvojumu ekspedīcija "1000 jūdzes Urālu kalnos" būšot viena no līdz šim vismodernāk aprīkotajām ekspedīcijām. Jaunākās tehnoloģijas tiks izmantotas ne tikai filmēšanas procesā, bet arī anomālās zonas izpētē un fotografēšanā.

Balodis norādīja, ka ideja veidot piedzīvojumu ekspedīciju tieši uz Permas trijstūri saistīta ar to, ka studijai "Qfilma" ir izveidojusies laba sadarbība ar Austrālijas televīzijas producentu grupu un ir panākta vienošanās par piedzīvojumu ekspedīciju veidošanu, kuras notiek neparastās pasaules vietās, kas spētu ieinteresēt televīzijas skatītājus visā pasaulē.

Raidījums būs skatāms LTV 7 oktobra beigās.

Gada beigās par ekspedīcijas maršrutu un notikumiem būs lasāms žurnāla "Geo" izdevumos 17 pasaules valstīs.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu