«Purvīša balvai 2015» atkārtoti nominēti Ģelzis, Fišers un Gabrāns

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Purvīša balvai 2015» izvirzīti astoņi nominanti, šodien preses konferencē paziņoja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja vadītāja Māra Lāce. Balvai nominēts Kaspars Teodors Brambergs par personālizstādi «Dynamis» peldošajā mākslas galerijā «Noass», Miķelis Fišers par izstādi «Netaisnība» Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā, kā arī Gints Gabrāns par darbu «Ne no kurienes» izstādē «Vizionārās struktūras. No Johansona līdz Johansonam» Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Tāpat balvai nominēts Kristaps Ģelzis un Ģirts Bišs par darbu «Kancele» Rīgas Doma dārzā, Ginters Krumholcs par personālizstādi «Kāpēc tu mani nepamodināji?» Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles «Arsenāls» Radošajā darbnīcā, Ģirts Muižnieks par personālizstādi «5. 7. 32. 34.» Mūkusalas mākslas salonā, Henrijs Preiss par personālizstādi «Artefakti» Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles «Arsenāls» Radošajā darbnīcā un Artūrs Riņķis par darbu «Pulsārs Q 19» izstādē «Saules sistēmas perspektīva» Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē «Arsenāls» un pēdējo divu gadu radošo darbību mākslas dārzā «Nekurienes vidū».

Kā ziņots, šodien mākslas muzeja «Rīgas Birža» konferenču zālē tika sasaukta preses konference, lai paziņotu «Purvīša balvas 2015» fināla kandidātu astotnieku un sniegtu informāciju par neatkarīgo ekspertu grupas darbu divu gadu periodā.

Purvīša balva dibināta 2008.gada sākumā un tiek pasniegta reizi divos gados. Balvu 2009.gadā saņēma Katrīna Neiburga par videodarbu «Solitude». Par otrās Purvīša balvas laureātu 2011.gadā kļuva mākslinieks Ģelzis ar personālizstādi «Varbūt». Trešo Purvīša balvu 2013.gada februārī ieguva Andris Eglītis par personālizstādi «Zemes darbi».

Ekspertu darba grupa nominantus balvai izvirza reizi ceturksnī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu