Izstāde "Rīgas porcelāns. 20.gs. 50.-80." (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

27.oktobrī plkst.17 Rīgas Porcelāna muzejā notiks izstādes "Rīgas porcelāns. 20.gs. 50.-80." atklāšana. Izstāde norisinās SIA "Dizaina informācijas centrs" organizētā Dizaina festivāla "Dizains. Nākotne. 2009" ietvaros.

Izstāde veltīta laikam, kad Rīgā darbojās Rīgas porcelāna rūpnīca un pēc leģendārā Kuzņecova un Jesena porcelāna savu vietu veikalu plauktos un ļaužu sadzīvē pamazām ieņēma jauna vērtība - Rīgas porcelāns.

Galvenie eksponāti būs dažādas servīzes, kas ražotas 20.gs. 50.-80. gados - tā saucamajā padomju laikā; līdz ar atmiņām tās uzjundīs arī jautājumu - vai "Ārija", "Marianna", "Vita", "Daina", "Sakta" ir vērtība arī šodien?

Izstāde apmeklētājiem būs vienlaikus ļoti pazīstama un arī atklājumiem bagāta - gandrīz katrs ieraudzīs kādu zināmu servīzi, vairums no tām vēl joprojām glabājas vai tiek lietotas daudzās mājās. Taču tikai retais zina, kuri Rīgas porcelāna rūpnīcas mākslinieki veidojuši šo servīžu dizainu. Izstāde iezīmēs Rīgas porcelāna rūpnīcas mākslinieku - dizaineru Zinas Ulstes, Ērika Ellera, Levona Agadžanjana, Taisijas Poluikēvičas, Beatrises Kārkliņas, Vijas Zaļeškēvičas un citu veikumu, iepazīstinās ar autoru dzīves gājumu un nozīmīgākajiem darbiem - bez rūpnieciskā dizaina paraugiem - servīzēm būs izstādīti arī mākslinieku autordarbi un sīkplastika.

Izstādi finansiāli atbalsta Rīgas domes Kultūras departaments.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu