Krēmeram prēmija "Baltijas zvaigzne" (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Kremerata Baltica" mākslinieciskajam vadītājam Gidonam Krēmeram Sanktpēterburgas Ermitāžas teātrī pasniegta starptautiskā prēmija "Baltijas zvaigzne" par izcilu ieguldījumu Baltijas jūras reģiona valstu kultūras sakaru attīstīšanā un stiprināšanā.

Ceturtdien (22.okt.) svinīgās ceremonijas laikā notika koncerts, kurā Krēmers piedalījās kopā ar "Kremerata Baltica" muzikantiem - Giedru Dirvanauskaiti un Andreju Puškarjovu, informēja Latvijas ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā.

Par 2009.gada "Baltijas zvaigznes" laureātiem kļuvuši arī Polijas kinorežisors Kšištofs Zapussi un Krievijas komponists Sergejs Slonimskis. Savukārt pēc nāves nominācija "Piemiņa" piešķirta vienam no izcilākajiem Krievijas komponistiem Andrejam Petrovam.

Līdz šim "Baltijas zvaigznes" prēmija piešķirta arī citiem Latvijas māksliniekiem - diriģentam Marisam Jansonam, komponistam Raimondam Paulam un aktrisei Vijai Artmanei.

Prēmijas dibinātāji ir Krievijas Kultūras ministrija, Sanktpēterburgas valdības Kultūras komiteja, Pasaules pēterburdziešu klubs un fonds "Starptautiskais Baltijas festivālu centrs".

"Baltijas zvaigzne" tiek piešķirta Baltijas jūras reģiona sabiedriskajiem darbiniekiem par ieguldījumiem kultūrā un zinātnē. Komisijā, kas lemj par tās piešķiršanu, iesaistīti gandrīz visu Baltijas jūras valstu pārstāvji.

Šis pasākums ir nozīmīgs notikums Sanktpēterburgas kultūras dzīvē, kā arī Krievijas un Baltijas reģiona valstu kultūras sadarbībā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu