Rīgas Domā notiks Dziesmusvētku Sakrālās mūzikas koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst.21 Rīgas Domā notiks Dziesmusvētku Sakrālās mūzikas koncerts, informēja Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Sakrālās mūzikas koncerts saturiski atbilst liturģiskās mesas daļām, tādējādi veidojot it kā muzikālu vakara dievkalpojumu. Atbilstoši iecerei galvenais akcents koncertā likts uz jaundarbiem. To autori ir Andris Dzenītis, Ēriks Ešenvalds, Juris Karlsons, Imants Mežaraups, Georgs Pelēcis. Skanēs arī jau agrāk komponēti Roberta Liedes, Emiļa Melngaiļa, Uģa Prauliņa un Pētera Vaska darbi. Programmā būs arī tāda latviešu garīgās mūzikas pērle kā Lūcijas Garūtas "Lūgšana" un citi skaņdarbi.

Koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Valsts akadēmiskais koris "Latvija", Latvijas Radio koris, kamerkoris "Ave sol", "Schola Cantorum Riga", Rīgas Doma kora skolas zēnu koris, Vecumnieku meiteņu koris "Via Stella", Ogres novada Kultūras centra vokālā grupa "Anima Solla", kā arī soliste Kristīne Gailīte un ērģelniece Kristīne Adamaite.

Diriģēs Māris Sirmais, Mārtiņš Klišāns, Sigvards Kļava, Imants Kokars, Aigars Meri, Viesturs Gailis, Andris Veismanis un Liene Batņa.

Koncertu veidojusi radošā darba grupa: mākslinieciskais vadītājs Rihards Dubra, režisore Kristīne Vainovska, projekta vadītāja Ieva Vītiņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu