Spīķeros izspēlēs Bermontiādi (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lāčplēša dienu Spīķeros un Maskačkā atzīmēs kopā ar Rīgas jauniešiem, kas piedalīsies patriotiskā piedzīvojumu spēlē "Rīgas hronikas" un izdzīvos vēsturiskos notikumus 1919. gada Brīvības cīņās – Rīgas nosargāšanu no Bermonta karaspēka.

Spēle notiks šā gada 11. novembrī, Lāčplēša dienā, Rīgā, Spīķeru kvartālā un tā apkārtnē. Divdesmit Rīgas jauniešu komandas iejutīsies Latvijas armijas izlūku lomā, jo saņemtas ziņas par Bermonta armijas aģentu tīklu Rīgā, kas vāc informāciju par rīdzinieku plāniem. Vispirms jaunieši tiks apmācīti šā uzdevuma veikšanai pieredzējušu instruktoru vadībā un tad dosies pildīt misijas uzdevumu. Spēles gaitā nodarbībās jaunieši apgūs gan zināšanas par Brīvības cīņu vēsturi, valsts simbolu veidošanos, izdzīvošanas mākām mūsdienās, drošību, komunikācijas, lēmumu pieņemšanas prasmes, gan trenēs savas spējas.

Aicinām visas dienas garumā arī pārējos kopā svinēt svētkus Spīķeros!

Pulksten 17.00 pie „Dirty Deal” (Maskavas ielā 12/2) paraugdemonstrējumus sniegs šova „Latvijas Zelta talanti” uzvarētāji Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības dalībnieki, tērpušies autentiskos Rīgas aizstāvju tērpos. Savukārt pulksten 18.00 kopā ar dalībniekiem varēs noskatīties vēsturiski dokumentālo filmu „Bermontiāda”, kas attēlo 1919. gada trauksmainos notikumus. Pēc filmas būs iespēja tikties ar tās scenārija autoru un režisoru Askoldu Saulīti.

Komandām līdzi dzīvos un pasākumu vadīs grupas „Gainfast” solists, radio raidījumu vadītājs Kaspars Zlidnis.

Kas nepieciešams, lai piedalītos spēlē?

Lai piedalītos spēlē, bija jāizveido sešu jauniešu komanda (3 zēni un 3 meitenes) vecumā no 14 līdz 19 gadiem, jāreģistrējas mājas lapā www.rigashronikas.lv. Ja saskaita visus piedalīties gribētājus, skaita ziņā sanāktu vesels bataljons. Komandas veidojuši gan skolas un klases biedri, gan dažādu pulciņu dalībnieki, gan vienkārši draugi. Komandās pārstāvēti arī dažādu tautību jaunieši, tieši tāpat kā Rīgas aizstāvji 1919. gadā. Tādējādi ar neformālās izglītības metodēm saistošā veidā uz kopīgu vēstures notikumu un vērtību pamata tiks veicināta dažādu sociālo un etnisko grupu jauniešu savstarpējā sadarbība, integrācija un patriotiskā audzināšana.

Dienas kārtība 11.novembrī Spīķeros, pie Dirty Deal, Maskavas ielā 12/2

8.45 Spēles dalībnieku ierašanās un reģistrācija

9.30 Spēles svinīgā atklāšana

9.40 - 12.30 Spēles nodarbības

13.00 - 16.30 Misijas skrējiens pa Maskačku un Pārdaugavu, ugunskurs

17.00 Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības paraugdemonstrējumi

17.30 Noslēguma ceremonija, apbalvošana

18.00 Vēsturiski dokumentālās filmas "Bermontiāda" demonstrēšana un tikšanās ar filmas režisoru Askoldu Saulīti

Vairāk informācijas www.rigashronikas.lv.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu