LNT rādīs Skārletas Johansones filmas (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī tikai 23 gadus veca, viņa jau ir visā pasaulē pazīstama kā viena no visskaistākajām un seksīgākajām Holivudas aktrisēm.

Skārletas Johansones vārds šogad no smalko aprindu hronikas lappusēm nepazūd ne uz mirkli – vēl nav izskanējuši vērtējumi viņas visjaunākajai filmai "Vikija, Kristina, Barselona”, jau trešajai sadarbībā ar leģendāro kinorežisoru Vudiju Allenu, kad jau ir izziņota aktrises debija kinorežijā – tā būs viena no īsfilmu kolekcijas „New York, I Love You” (šajā filmā kā kinorežisore debitēs arī Natālija Portmane, filmas producenti ir filmas „Parīze, es tevi mīlu” autori) epizodēm. Vēl nav izvērtēta viņas debija kā dziedātājai (aktrises dziedājums dzirdams arī filmā „Zudis tulkojumā”) – tikai 20. maijā nācis klajā Skārletas Johansones debijas dziesmu albums „Anywhere I Lay My Head”, kas galvenokārt sastāv no Toma Veitsa dziesmu kaverversijām. Vēl nav izteikti apsveikumi sakarā ar saderināšanos ar kanādiešu aktieri Raienu Reinoldsu („Noteikti, varbūt”), kā jau sacelts skandāls ap viņas saraksti ar Savienoto Valstu prezidenta kandidātu senatoru Baraku Obamu (pie kura priekšvēlēšanu kampaņas strādā aktrises dvīņubrālis Hanters). Taču jau ilgi pirms šī darbīgā gada ir novērtēts jaunās aktrises skatuves talants – jau 2003. gadā viņa bija nominēta uzreiz divām Zelta Globusa godalgām gan par drāmu („Meitene ar pērļu auskaru”), gan komēdiju („Zudis tulkojumā”). Nominācijas prestižajai balvai sekoja arī katru nākamo gadu – par „Mīlas dziesmu Bobijam Longam” 2004. gadā un „Uzvaras punktu” 2005. gadā. LNT rāda ievērojamākās no Skārletas Johansones filmām piektdienu vakaros:

11. jūlijā plkst. 23 Skārleta Johansone un Džons Travolta filmā „Mīlas dziesma Bobijam Longam” („A Love Song For Bobby Long”. ASV, 2004.g. Režisore Šeinī Geibla) par atgriešanos vietā un pie cilvēkiem, kur jūties piederīgs, lai kādas būtu domstarpības un nesaskaņas, kaut vēl pat nenojaut, cik cieši liktenis ar šiem cilvēkiem jau ir sasaistījis.

18. jūlijā plkst. 23.20 Skārleta Jonahsone un Džošs Hārtnets, Ārons Ekhārts un Hilerija Svonka kriminālā drāmā/ detektīvfilmā „Melnā dālija” (The Black Dahlia. ASV/ Vācija, 2006.g. Režisors Braiens de Palma. Operators Vilmošs Zigmonds par šo filmu saņēmis Oskara balvas nomināciju) par visskandalozāko, turklāt joprojām neatklāto slepkavību Kalifornijas vēsturē, kas publikai bija sensācija, bet policistiem kļuva par apsēstību.

25. jūlijā plkst. 23.20 vēl pavisam jauniņā Skārleta Johansone vienā no savām pirmajām filmām – kopā ar Šonu Koneriju, Edu Harisu un Lourensu Fišbērnu kriminālā drāmā - detektīvfilmā „Labs darbs” (Just Cause. ASV, 1995.g. Rež. Ārnijs Glimčers).

1. augustā plkst. 22.50 filma, kas Skārletu Johansoni ierindoja starp Holivudas lielākajām zvaigznēm – režisores Sofijas Kopolas četriem Oskariem nominētā, izsmalcinātā un niansētā liriskā komēdija „Pazudis tulkojumā” (Lost In Translation. ASV, 2003.g.) par svešā zemē bez valodas un kultūras zināšanām apmulsušajiem, kas atrod viens otrā dvēseļu radniecību, kurai tulkojums nav nepieciešams.

8. augustā plkst. 23.15 viena no visu laiku gleznieciski visizsmalcinātākajām filmām – trīs Oskara balvas nominētā laikmeta drāma par izcilo 17. gadsimta holandiešu gleznotāju Janu Vermēru „Meitene ar pērļu auskaru” (Girl With a Pearl Earring. Apvienotā Karaliste/ Luksemburga/ ASV, 2003. g. Režisors Pīters Vebers. Galvenajā lomā – Kolins Fērts). Par vārdiem, kas palika nepateikti, iespējām, kas palika neizmantotas, un lūpām, kas palika neskūpstītas... Par mākslinieku, par kuru zināms vien nedaudz, un viņa modeli, par kuru nav zināms nekas...

15. augustā plkst. 22.50 pirmais no Skārletas Johansones sadarbības projektiem ar režisoru Vudiju Allenu, kas par šīs filmas scenāriju saņēma Oskara balvas nomināciju – „Uzvaras punkts” (Match Point. Apvienotā Karaliste/ Luksemburga/ ASV, 2005. g.).

22. augustā plkst. 23.00 Skārleta Johansone pavisam citādākā, jau speciāli viņai rakstītā lomā Vudija Allena filmā – fantāzijas komēdijā/ detektīvfilmā kopā ar tik šarmanto Hjū Džekmenu un pašu Vudiju Allenu – „Sensācija” (Scoop. Apvienotā Karaliste/ ASV, 2006.g.).

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu