Atmiņu klade: "Zelta talantu" uzvarētājs Kaspars Zlidnis (49)

Kaspars Zaviļeiskis
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Liepa

Vēl deviņdesmitajos gados skolās un klasēs bija kāds ļoti iecienīts fenomens, kam ar pašu mācību procesu nebija nekāda sakara, bet kuru, kā mājasdarbu, visi labprāt izpildīja pirmo. Runa ir par atmiņu kladēm. Princips šāds – uztaisi kladi, kurā sadomā dažādus jautājumus, un dod katram klasesbiedram un pēcāk arī skolasbiedram šo kladi aizpildīt ar savām atbildēm. TVNET nolēma reanimēt šo mazliet piemirsto fenomenu un dot savu atmiņu kladi tautā iecienītiem ļaudīm. Šoreiz kladi aizpilda LNT šova "Latvijas Zelta talanti 2010" uzvarētājs Kaspars Zlidnis.

SMAGĀ ARTILĒRIJA

Kā tu izproti mīlestību?

Mīlestība ir visu lietu pirmcēlonis. Tās dēļ mēs nākam un ejam. Viss ir radies mīlestības vārdā. Tas ir galvenais dzīves motīvs, sapnis un mērķis. Mīlestība ir pašmērķis, tas nav līdzeklis. Tā ir rodama jebkur, un tā nav jāmeklē, tā vienkārši ir.

Cik lielu vietu tavā dzīvē aizņem darbs?

Mana ikdiena ir darbs, bet mans darbs ir mana atpūta un bauda.

Esmu laimīgs, ka varu darīt to, kas man sagādā baudu.

Kāda jēga naudai?

Naudai ir tik liela jēga, cik mēs to tai piešķiram. Katram šī jēga ir individuāla. Manuprāt, nauda ir viens no atkarības paveidiem, bet, kā mēs zinām, atkarība ir cilvēka vājuma pazīme.

Kādus masu medijus visvairāk patērē – radio, televīziju, presi, internetu?

Internets ir universāls medijs, kas zināmā mērā sevī ietver visus pārējos.

Kuri mākslas veidi tevi visvairāk piesaista – mūzika, kino, literatūra, teātris vai vēl citi?

Jebkura mākslas izpausme ir skaista. Es vislabprātāk baudu skaņu. Lai gan pareizāk būtu teikt - klusumu, kas ir kaut kas vēl netveramāks par skaņu.

VIEGLĀ PĪPPAUZE

Kas tev garšo?

Esmu gardēdis, tāpēc garšo viss, bet priekšroku dodu asiem ēdieniem.

Ar ko tu pārvietojies?

Vasarā ar skrituļslidām, riteni un motociklu, bet ziemā visbiežāk kājām, ar sabiedrisko transportu, bet ir arī auto, ja jābrauc ārpus pilsētas.

Ko tu velc mugurā?

Esmu iecienījis dizaineres Diānas Liepnieces darinātās drēbes. Skapī man ir daudz sporta tērpu, daži uzvalki. Pārsvarā drēbes, kuras veic noteiktu funkciju. Pārsvarā tās ir praktiskas un ērtas. Pasteļtoņos.

Kur tu dzīvo un kāpēc par to maksā?

Dzīvoju centrā, jo šobrīd ir ļoti dinamisks dzīvesveids, bet agrāk vai vēlāk labprāt izvēlēšos vietu ārpus lielpilsētas. Man ir vajadzīgs plašums un dabas tuvums. Naudai ir tikai sekundāra loma.

Kādas ir tavas primārās dzīves vajadzības?

Mīlestība (Dievs), daba, darbs, ģimene.

Kur un kā tu izklaidējies?

Mana labākā izklaide ir grupa "Gain Fast" un ielu vingrošana.

Šajos procesos ir iesaistīti arī mani tuvākie cilvēki.

X FAILI

Notikums, kuru īsti negribas atcerēties

Nav tādu momentu, ko gribētu noklusēt vai neatcerēties. Visam ir bijusi liela nozīme manā dzīvē, gan skaistiem mirkļiem, gan ne tik skaistiem. Tieši tie nepatīkamākie brīži un kritieni ir bijuši lielākā mācība.

Nozīmīgākā lieta tavā dzīvē

Mīlestība ir visā...

Tavs talismans

Skaidras domas ir mans talismans.

Kvēlākais sapnis

Lielais Sapnis saistīts ar visas cilvēces atmodu... Lai cilvēki neradītu ciešanas cits citam un paši sev.

Komentāri (49)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu