1990.gadu nostalģija - "Pulkvedim" jau 15! (35)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šajā nedēļas nogalē 15 gadu jubileju svin viena no pazīstamākajām Vecrīgas izklaides vietām - "Pulkvedim neviens neraksta" jeb vienkārši "Pulkvedis".

""Pulkvedis" - galamērķis. Pie ieejas tiek izpīpēts līdz galam smēķis..." - tā vienā no savām skaistākajām kompozīcijām "E.V.I.T.A." vēl pirms pieciem gadiem rečitēja pašmāju hiphopa "tēvs" Gustavo. Iespējams, viņam tāpat kā daudziem citiem "pulcītis" vai "pulciņš" savulaik bija otrās mājas, tomēr laiki mainās un mainās arī jauniešu izklaides paradumi.

Pēdējā pusotra gada laikā, kad aktuālākās izklaižu vietas ("Piens", "Taka", "Pērle") atrodas ārpus galvaspilsētas centra un iedzīvotāji kļuvuši izvēlīgāki, savulaik tik populārais "Pulkvedis" šķietami ir piemirsts, taču pēdējās pazīmes liecina, ka vietai ir cerības atgūt vismaz daļu no kādu laiku zudušās spozmes. Protams, paaudzes ir nomainījušās un patlaban izklaidēties nāk pavisam citi cilvēki, taču arī viņiem zināms, ka šeit ir bijis kas īpašs.

Foto: TVNET

Ja agrāk par ieeju nācās šķirties no pāris latiem (pieprasījums), tad patlaban maksa ir atcelta pavisam. Tā ir spēkā vienīgi uz atsevišķiem koncertiem un tematiskajiem pasākumiem. Kā citās Vecrīgas ballīšu vietās, arī "Pulkvedī", lai tiktu klubā, jāiztur tā saucamais face control, tomēr jāteic, ka iespēja tiek dota gandrīz visiem. Tā varētu būt pat pozitīva iezīme, tomēr lielāku vērību vajadzētu pievērst vecuma ierobežojumiem.

Šī ir joma, kurā "Pulkvedis" grēko, – pieņemtais 18+ šeit acīmredzami nestrādā.

Arī tie, kuri par katru cenu vēlas izvairīties no Rīgas ārzemju viesiem, nebūs patīkami pārsteigti, ieraugot, ka uz deju grīdas un pie bāra vientulīgi grozās klišejiska paskata dienvidvalstu pilsoņi.

Kluba interjers, ja neskaita atsevišķas detaļas (piemēram, vilciena solu un senlaicīgo bufeti), ne ar ko īpašu atmiņā tomēr nepaliek. Nelielu bohēmas auru uzbur košās sienu krāsas, tomēr radītie apstākļi lielākoties vērsti uz to, lai netraucētu dejotgribētājiem – mēbeļu izkārtojums ir ērts, funkcionāls un galveno lomu pirmajā stāvā spēlē apaļā bāra lete, kurai var piekļūt no visām pusēm. Pagrabstāvs atvēlēts smēķētājiem – arī tajā ir savs bārs un vieta, kur dejot. Kopējā ietilpība "pulcītī" ir gana liela un klubs var uzņemt pieklājīgu apmeklētāju skaitu tā, lai tiem nav jāgrūstās. Runājot par dzērienu cenām, der zināt, ka šeit ir arī laimīgās stundas – laikā no plkst. 20 līdz 22 pērkot jebkuru kokteili, otrs pienākas par brīvu. Visādi citādi cenas neatšķiras no Vecrīgas kopainas – alus par 1,5 Ls, savukārt "Red Bull+Vodka" - 3,5 Ls.

Foto: TVNET

"Pulkvedis" allaž ir bijis atvērts dažādiem mūzikas žanriem, uzsvaru liekot uz "kaut ko grūvīgu". Var uzskatīt, ka klubs pielicis savu roku vairāku pašlaik pazīstamu mākslinieku un dīdžeju karjeru attīstībā.

Klubs kļuva par platformu miksa meistaru apvienībai AG & Raitis, britpopa grupai "The Satellites" (tagad "Satellites LV") un hiphopa izpildītājam Gustavo ar viņa pārstāvēto "Fact".

Pēdējos gados koncertdzīve ir pieklususi, bet tik un tā "Pulkvedis" palaikam spēj uzaicināt (tiesa, dīdžeju statusā) vairāku mūzikas cienītāju aprindās slavenu grupu pārstāvjus – Krisu Gedesu (Chris Geddes) no skotu indīpopa apvienības "Belle and Sebastian", kā arī skandalozo britu rokgrupu "The Libertines" un "Babyshambles" bundziniekus Geriju Pauelu (Gary Powel) un Adamu Ficeku (Adam Ficek). Oktobra beigās ar koncertu Rīgas kluba apmeklētājus iepriecināja hiphopa grupas "Jurassic 5" līderis Akil The MC, bet šovakar (piektdien) gaidāma arī electroclash žanra pārstāvju "Client" centrālās figūras Sārtas Blekvudas (Sarah Blackwood) uzstāšanās ar dīdžeja setu pēc tās.

Foto: TVNET

Pirms kāda laika "Pulkvedī" notika tematiskais vakars "Hip-Hop Zapte!", kurā pazīstamu miksa meistaru pavadībā tā saucamajā frīstaila betlā sacentās jaunie pašmāju hiphopa izpildītāji, un jāatzīst, ka šie vakari radīja ļoti pozitīvas emocijas. Šobrīd "hiphopa zapte" klubā vairs netiek vārīta, tomēr menedžeris Raimonds Viša sarunā ar TVNET sola, ka nākotnē gaidāms kāda jauna tematisko pasākumu sērija. Pagaidām šīs idejas izstrāde ir sākumposmā, tāpēc nekas vairāk netiek atklāts. Nākamais lielais pasākums pēc dzimšanas dienas svinībām gaidāms 20. novembrī - vairāku elektroniskās mūzikas dīdžeju uzstāšanās.

Nobeigumā jāteic, ka "Pulkvedim" ir potenciāls atgūt "karstas" vietas statusu (vismaz vecpilsētā), un viens no soļiem ceļā uz to būtu aktīvāka koncertdzīve.

Klubs atrodas Vecrīgā, Peldu ielā 26/28. Tā darba laiks no pirmdienas līdz trešdienai ir no plkst. 20:00 līdz 05:00, bet nedēļas nogalēs no plkst. 20:00 līdz 07:00.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu