Nedēļas jaunumi kinoteātros (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slepkavības kā nelaimes gadījumi, draugu karš, izmantojot zemiskus ieročus, un trīs paaudžu sieviešu noslēpumi – šādai tematikai veltītas filmas iznāk uz kinoekrāniem Latvijā šonedēļ. Kinoafiša

Krutie kruķi

Uz kinoekrāniem iznāk britu policistu action filma ar komēdijas elementiem Krutie kruķi (Hot Fuzz), kuras scenārija autora, režisora un galvenās lomas atveidotāja tituli sadalīti starp diviem cilvēkiem – Edgaru Raitu un Saimonu Pegu, kuri šādā kombinācijā strādā jau pie otrās filmas, pirmā sadarbība bija Shaun of the Dead, kas iznāca 2004. gadā. Pie komandas jāpieskaita arī producente Nataša Vartone, kas strādājusi pie abām filmām. Iespējams, ka sadarbības pamatā ir ne tikai tīri profesionāli motīvi – Shaun of the Dead tika uzņemta par nieka pieciem miljoniem dolāru un saņēma neskaitāmas balvas, tai skaitā Britu neatkarīgā kino balvu par labāko scenāriju un nomināciju kā gada labākā neatkarīgā kino filma. Turklāt Raitam tā bija laba atgriešanās lielajā kino – pēc savas pirmās filmas 1994. gadā režisoram bija jāņem pauze, ko aizpildīja vien dažādi darbiņi televīzijas un video projektos. Starp citu, filma Krutie kruķi, kuras budžets ir vien 18 miljoni dolāru, šobrīd nopelnījusi divas reizes vairāk (56 miljoni dolāru) nekā Tarantino un Rodrigesa slavenais projekts Grindhouse (tā budžets – 53 miljoni dolāru), pie kura arī ir strādājis Edgars Raits. Krutie kruķi pamanījušies piesaistīt ne tikai skatītāju, bet arī kino profesionāļu uzmanību, kas šo filmu vērtē visai pozitīvi. Ar Krutajiem kruķiem Raits ir arī izvilcis lielo lomu, jo nu jau viņš strādā pie trim pilnmetrāžas filmām, un par sadarbības veiksmi var priecāties arī aktieris Saimons Pegs, kura CV parādās arvien vairāk kino, izstumjot ārā televīzijas seriālus.

Pārstāsts Londonas konstebls Nikolass Endžels ir dzimis savam darbam, to pierāda kaut vai tāds fakts, ka viņš veic četras reizes vairāk arestu nekā viņa kolēģi. Nikolass ir gudrs, labi trenēts un fanātiski uzticīgs likumam, īsi sakot – darbs policijā ir viņa dzīves jēga. Tāpēc nav nekāds brīnums, ka viņu pamet mīļotā, bet priekšniecība, rūpējoties par kopējo darbu rādītāju, aizsūta viņu tālu prom no Londonas uz provinces ciematu Sendfordu. Taču, neskatoties uz ārējo mieru un labklājību, ar kādu viņš sastopas jaunajā darba vietā, Nikolass drīz vien kļūst par liecinieku noslēpumainu slepkavību sērijai, kuru vietējie policisti noraksta kā nelaimes gadījumus.

Čūska

Uz kinoekrāniem iznāk franču trilleris Čūska (Le serpent), kas veidots pēc Teda Luisa romāna motīviem ar filmas "Nenotveramais" zvaigzni, vairākkārt franču kino galvenajai balvai Cēzars nominēto Ivanu Attālu galvenajā lomā. Scenārija līdzautors un režisors ir Eriks Barbjē. Čūskas pirmizrāde notika pērnā gada pašā nogalē Marokā – Marakešas kinofestivālā, bet, neskaitot pašu Franciju, šo filmu līdz šim izrādījušas vien piecas valstis...

Pārstāsts Fotogrāfa Vincenta Mandela dzīve sāk brukt, kad viņa draugs Džozefs uzsāk zemisku un nekrietnu plānu pret viņu. Šantāža, nolaupīšana un slepkavība pārvērš Vincenta dzīvi ellē. Viņa vienīgā cerība ir uzvarēt Džozefu, izmantojot nodevīgā drauga ieročus un spēles noteikumus...

Džordžijas likums

Uz drāmas un komēdijas robežas balansējošā filma Džordžijas likums (Georgia Rule) apvieno lieliskas trīs paaudžu aktrises – galvenās lomas filmā atveido Lindsija Loena, Felisitija Hafmena un Džeina Fonda. Lai gan par šo filmu nevar teikt, ka tā ir leģendārās Džeinas Fondas atgriešanās kino pēc 15 gadu klusēšanas (tā notika 2005. gadā ar filmu Monsterin-Law, par darbu, kurā Dženifera Lopesa izpelnījās Avenes nomināciju kā gada sliktākā aktrise), tomēr Fonda nenoliedzami ir viens no galvenajiem filmas pievilkšanas spēkiem, tomēr tandēmā ar režisoru Geriju Maršalu, kura kontā ir leģendārā filma Jaukā sieviete, arī Bēgošā līgava un Princese pret pašas gribu. Tomēr filmai, kas uz kinoekrāniem startēja jau maija sākumā, nav izdevies izturēt stīvēšanos par finasiālajiem reitingiem ar pavasara un vasaras kino hitiem.

Pārstāsts Reičela ir dumpinieciska pusaudze, kas, iekļūstot autoavārijā, lauž pēdējo likumu savas mammas Lilijas Sanfrancisko mājā. Nezinot, ko iesākt ar impulsīvo un trokšņaino meiteni, Lilija aizsūta meitu uz vietu, kur pati zvērējusies nekad neatgriezties – uz savas mammas māju Aidaho. Džordžija nav nekāda tipiskā jaukā un mīļā vecmāmiņa, tieši otrādi – viņa dzīvo pēc stingriem likumiem un pieprasa, lai tos ievēro visi, kas dzīvo zem viņas jumta – likt Dievu pirmajā vietā un smagu darbu otrajā. Kad jaunā meitene nonāk viņas audzināšanā, nepieciešama milzu pacietība, lai saprastu Reičelas dumpīgumu.

Reičela samierinās ar nožēlojamo vasaru klusajā mormoņu mazpilsētā, kuras dzīvē viņa ienes jaunas vēsmas. Tomēr Džordžija mana, ka pamazām mazmeitā notiek izmaiņas. Reičela apvalda jūtas un mācās izpratni, it īpaši attiecībā pret savu māti. Trīs paaudžu sievietes pamazām atklāj ģimenes noslēpumus un saprot, ka, neraugoties ne uz ko, ir saites, ko nav iespējams saraut.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu