The Traveling Wilburys pārizdotie ieraksti numur viens! (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr Barbadosā dzimusī R&B zvaigzne Riana (Rihanna) turpina jau piekto nedēļu pēc kārtas sēdēt pārdotāko singlu topa tronī ar "Umbrella", albumu topā viņa spiesta piekāpties roka veterānu - The Traveling Wilburys priekšā.

Šonedēļ Rianas lielākais konkurents cīņā par pārdotākā singla statusu Apvienotajā Karalistē izrādījās blūzroka duets The White Stripes ar pirmo singlu "Icky Thump" (XL Recordings) no albuma ar tādu pašu nosaukumu - kāpums no 13. līdz 2. Virsotnei tuvojas vēl divi karsti hiti - latino mūzikas superzvaigzne Enrike Iglesiass (Enrique Iglesias) - viņa pirmais singls no gaidāmās studijas plates "Do You Know (The Ping Pong Song)" pakāpies šādi: 28. - 9. - 3. Arī bijusī meiteņu grupas "Destinys Child" zvaigzne Kelija Roulanda (Kelly Rowland), piedaloties reperei Īvai (Eve), ar otrā soloalbuma pirmo vēstnesi "Like This" - no 18. vietas uz 4.

Augstākais jaunums šoreiz savulaik realitātes šova "American Idol" uzvarētājai Kelijai Klārksonei ar "Never Again" - 9. vieta. Diemžēl meitenei tik labi vis neiet - dziedātājas turneja pa Savienotajām Valstīm atcelta slikto biļešu pārdošanas rādītāju dēļ. Izrādās, populārākā amerikāņu televīzijas šova skatītāji vēlas redzēt savus elkus tikai mazajos ekrānos un par velti, bet nav gatavi maksāt par biļeti, lai apmeklētu viņu kocertus.

Vēl pie veiksmīgām debijām top20 jāmin Ziemeļlondonas rokeri The Holloways ar pārizdoto "Generator" (14), veterāni Marillion ar "Thankyou Whoever You Are" (15), Ņūkāstlas rokeri Maximo Park ar otro singlu "Books From Boxes" no jaunā albuma (16) un BBC1 talantu atlases uzvarētājs Endrjū Loida Vēbera jaunā mūzikla galvenajai lomai - Lī Mīds (Lee Mead) ar "Any Dream Will Do" (18). Vēbera jaunais mūzikls "Joseph and the Amazing Technicolour Dreamcoat" tiks pirmizrādīts jau 17. jūlijā Adelfi teātrī.

Ārpus pirmā divdesmitnieka Koopa, Editors, Avrila Lavinja, Erasure un The Gossip.

Albumu topā toni noteica nesen svinētā "tēva diena", līdz ar to starp pirktākajiem albumiem šonedēļ vairāki veterāni. Pirmajā vietā 80. gadu beigu supergrupa The Traveling Wilburys, kurā apvienojušies Džordžs Harisons (George Harrison), Bobs Dilans (Bob Dylan), Toms Petijs (Tom Petty), Džefs Linne (Jeff Lynne) un Rojs Orbisons (Roy Orbison) - vīru remasterētie ieraksti "Collection", kurā iekļauts arī DVD un agrāk nepublicēts materiāls apsteidzis Rianas "Good Girl Gone Bad".

Otrajā vietā kā jaunums arī zināmā mērā veterānu kolektīvs - Bon Jovi ar kantri orientēto albumu "Lost Highway", savukārt Stings un "The Police" - ar "The Police" 3. vietā. Bijušais grupas "The Shadows" ģitārists Henks Marvins (Hank Marvin) ar "Guitar Man" pacēlies no 13. uz 6. vietu, kāpums izdevies arī veterāniem Genesis (14-5).

Svaigas vēsmas topā piedāvā Džošs Homme ar saviem Queens Of The Stone Age - vīru jaunākais studijas darbs "Era Vulgaris" (Interscope) - 7. vietā. 9. vietā vēl viena veterānu atgriešanās - leģendārie The Who ar izlasi "Now & Then" (9). Top10 noslēdz Sers Pols Makartnijs ar "Memory Almost Full" (Hearmusic).

Ārpus pirmā divdesmitnieka vēl trīs veterānu atgriešanās - Rods Stjuarts, Van Morisons un Džons Lenons.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu