Antony and the Johnsons dodas Eiropas turnejā (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daudz ir runāts par Entonija Hegartija (Antony Hegarty) fascinējošo vibrato, taču ko mēs zinām par pārējiem «džonsoniem»?

Piemēram, Antony and the Johnsons sastāvā ģitāru spēlē Robs Mūzs (Rob Moose) - puisis, kas sadarbojies ar dziesminieku Sufjanu Stīvensu, dzirdams viņa platēs «Illinois» un «Songs for Christmas», vienlaicīgi Mūzs ir profesionāls vijolnieks un iespēlējis vijoles motīvu pat repera Jay-Z dziesmā. Paralēli muzicē grupā «My Brightest Diamond».

Čelliste Džulija Kenta (Julia Kent) sadarbojusies ar «The Angels of Light», Rufusu Veinraitu (Rufus Wainwright), Devendru Banhārtu (Devendra Banhart) u.c. Bundzinieks Tods Koens muzicējis kopā ar Izabellu Kembelu (Isobel Campbell) no «Belle and Sebastian», Maksims Mostons (Maxim Moston) ir dzimis Maskavā, 13 gadu vecumā emigrējis ar ģimeni uz ASV, kur darbojas gan akadēmiskajā, gan populārajā mūzikā, savukārt vijolniece Džoana Vasera (Joan Wasser) pati ir pazīstama kā solomāksliniece projektā JOANASPOLICEWOMAN.

Antony and the Johnsons Eiropas turneja sāksies 21. jūnijā Īrijā un noslēgsies 20. jūlijā Spānijas «Benicassim» festivālā. Pagaidām nav ziņu par jauna albuma ierakstu, taču pagaidām Antonijs dzirdams kā viesvokālists Bjorkas, Lindas Tomsones (Linda Thompson) un Maikla Kašmūra (Michael Cashmore) ierakstos.

Atgādinām, ka 4. jūlijā mākslinieks uzstāsies Rīgā komunikāciju centrā «Sapņu fabrika». Pirms koncerta, spēlējot mūziku no savas vinila plašu kolekcijas, galveno vakara viesu sagaidīšanai draudzīgu noskaņu uzturēs mūzikas žurnālists un DJ Uldis Rudaks, atskaņojot no «King Crimson», Lū Rīda, Toma Veitsa un Lorijas Anderones līdz «Belle & Sebastian», Pītam Dohertijam, Patrikam Volfam un «Arcade Fire».

Vakara gaitā klausītājus pēc ilgāka klusuma perioda priecēs arī atkalapvienojusies grupa Satellites LV, kas atskaņos dažus skaņdarbus no ieraksta «Kind Of Glue», kā arī uzsauks vairākas pavisam jaunas dziesmas.

Tūres datumi:

06-21 Cork, Ireland - Live at the Marquee 06-24 Milan, Italy - Teatro dal Verme 06-26 Warsaw, Poland - Kongresowa Hall 06-28 Rouen, France - Zenith 06-30 Lyon, France - Grand Theatre Romain de Lyon - Outdoor 07-01 Belfort, France - Eurockennes - Chapiteau Stage 07-04 Riga, Latvia - Dream Factory 07-05 Moscow, Russia - B1 Maximum Club 07-08 Istanbul, Turkey - Cemil Topuzlu Open Air Theatre 07-12 Bologna, Italy - Piazza Santo Stefano 07-14 Turin, Italy - Parco Della Pellerina 07-16 Sesto al Reghena, Italy - Sesto al Reghena Abbey, Castello Square 07-18 Barcelona, Spain - Grec Ampitheatre 07-20 Benicassim, Spain - Benicassim Festival

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu