Jaunums: TVNET izklaides vietu apskats - "Vieta" (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inese Rozentāle/maltite.blogspot.com

Aizsākot jaunu rakstu sēriju par klubiem un izklaides vietām galvaspilsētā, TVNET iepazīstina ar "Vietu".

Pēdējā gada laikā vērojama tendence izklaides vietām virzīties arvien tālāk no Vecrīgas. Šķiet, iedzīvotāji ir noguruši no galvaspilsētas centra burzmas un piedāvājuma, kas (ar atsevišķiem izņēmumiem) nereti orientējas uz tērēties gatavajiem ārvalstu tūristiem.

Viens no "Vietas" īpašniekiem, Jānis Volkinšteins, sarunā ar TVNET norāda uz jaunatvērto klubu, bāru un kafejnīcu filosofiju – tā vietā, lai par katru cenu censtos nopelnīt vairāk, uzsvars tiek likts uz labāku atmosfēru. Tas iedarbojas – pirmajās darbības nedēļās K. Valdemāra ielā 61 esošo "Vietu" apmeklējuši daudzi interesenti un nejauši garāmgājēji, neskopojoties ar labiem vārdiem.

Bāra un kafejnīcas īpašnieks Jānis Volkinšteins gandarīts, ka žurnāla "VETO" lasītājiem un citem interesentiem ir jauna vieta, kur satikties
Bāra un kafejnīcas īpašnieks Jānis Volkinšteins gandarīts, ka žurnāla "VETO" lasītājiem un citem interesentiem ir jauna vieta, kur satikties Foto: Inese Rozentāle/maltite.blogspot.com

Jānis, kurš pazīstams arī kā žurnāla "VETO" galvenais redaktors, teic, ka par vienu no iemesliem sava bāra/kafejnīcas atvēršanai kalpojis tas, ka mākslas, mūzikas un modes izdevuma lasītājiem, ja neskaita atsevišķus pasākumus, nav bijis, kur satikties ar tā veidotājiem un citiem lasītājiem. Tagad tas ir iespējams.

Situācija, kad tava iecienītā žurnāla darbinieki tev pasniedz, piemēram, kafiju, ir kļuvusi par realitāti.

Runājot par cenām, jāteic, ka tās ir demokrātiskas un ne ar ko daudz neatšķiras no līdzīgās vietās ierastajām – "Užavas", kā arī līdz šim Rīgā reti manītais japāņu alus "Asahi" maksā Ls 1,50, vīna cenas svārstās no Ls 1,50 līdz Ls 2,50, bet rums ar kolu, atkarībā no izvēlētā ruma - Ls 2,50 līdz Ls 3. Katru rītu "Vietu" papildina svaigas sviestmaizes no "Sviestmaižu studijas", tomēr jāteic, ka no jaunatvērtās kafejnīcas ar laiku varētu vēlēties lielāku izvēli tieši uzkodu sortimentā. Zināšanai jāpiebilst, ka norēķināšanās notiek skaidrā naudā.

Tas, kas padara "Vietu" atšķirīgu no citiem bāriem un kafejnīcām ir dažādu pasaulē pazīstamu izdevēju ("Marvel", "DC Comics" u.c.) komiksi ar tautās zināmiem supervaroņiem, kurus par nelielu uzcenojumu var iegādāties sev, kā arī nesteidzīgi pāršķirstīt, malkojot dzērienu. Iegādei uz pakaramajiem un plauktos nelielās tirāžās atrodami arī pašmāju dizaineru un mākslinieku radīti apģērba gabali un aksesuāri – to cenas daudz neatšķiras no veikalos redzamajām un arī kvalitāte ir līmenī.

"Vietā" bez bāriem un kafejnīcām ierastā piedāvājuma nopērkami arī komiksi, apģērbi un aksesuāri
"Vietā" bez bāriem un kafejnīcām ierastā piedāvājuma nopērkami arī komiksi, apģērbi un aksesuāri Foto: Inese Rozentāle/maltite.blogspot.com

Atrodoties dzīvojamās ēkas telpā, "Vieta" var atļauties iegriezt mūziku skaļāk, jo, par laimi, stāvu augstāk neviens nedzīvojot, bet kaimiņos atrodas ēstuve un apdrošināšanas birojs. Mūzikas izvēle vairāk atkarīga no apmeklētājiem un vakara tematikas, bet zinot, ka žurnāls "VETO" neorientējas uz masu kultūru, tie kuri vēlēsies dzirdēt Lēdijas Gāgas un Bejonsē kolaborāciju, visticamāk, paliks vīlušies.

Kopsavilkumā – "Vieta" ir patīkams papildinājums Rīgas izklaides "scēnai", kas īpaši patiks žurnālu un komiksu cienītājiem, savukārt citiem tā var radīt labu vakara iesākumu pa ceļam uz "kaut ko lielāku".

Šajā nedēļas nogalē gaidāmi vairāki pasākumi - piektdien (22.10) ar sākumu plkst. 20 paredzēta "Neredzamā cilvēka lieliskā muzikālā gaume" ballīte, bet sestdien (23.10) no plkst. 12 sāksies "Paģiru dziedniecības sesija", plkst. 19 notiks cilvēku fotografēšana žurnālam "VETO", kurai stundu vēlāk sekos "Canyon Graffiti festivāla" pēcballīte. Vairāk par gaidāmajiem pasākumiem un aktivitātēm "Vietā" var uzzināt sociālajos tīkos "Twitter" un "Facebook".



Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu