Dagmāra Geislere "Vanda – ļoti slepeni!"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jāņa Rozes apgādā iznākusi jau otrā grāmata par žiperīgo meiteni Vandu – viņas jaunākās slepenās piezīmes.

Pirmā grāmata „Vandas slepenās piezīmes” ieguva lielu lasītāju atsaucību un 2006. gadā saņēma Latvijas Bērnu žūrijas balvu. Jaunā grāmata vēsta par lielām pārmaiņām, kas ienākušas Vandas dzīvē – tēvam un viņa draudzenei būs bērniņš, bet mamma ir iemīlējusies. Pasaule ap viņu brūk un jūk, un Vandai ir jāiemācās ar to tikt galā...

Ak tu elle! Vanda un viņas sirdsdraudzene Katija ir vienisprātis – pieaugušie uzvedas pagalam muļķīgi! Inge, tēva jaunā draudzene, gaida bērniņu, un viņai prātā ir vienīgi autiņbiksītes un zeķītes ar zaķīšiem. Arī Vandas māte ir iemīlējusies līdz ausīm un sarkst vienā laidā gluži kā tāda tīne. Kauns! Taču pats ļaunākais, ka Vandas draugs Fabiāns pēkšņi sācis pīties ar stulbo Berniju – viszemiskāko meiteņu nīdēju klasē. Top slepens plāns, kas palīdzēs Fabiānu un pieaugušos vest pie prāta...

Vācu māksliniece un rakstniece, vairāku bērnu grāmatu autore Dagmāra Geislere dzimusi 30. septembrī Zīgenē, bet šobrīd kopā ar ģimeni dzīvo netālu no Minhenes. Viņas mīļākās nodarbes ir lasīšana un braukšana ar divriteni. Viņai patīk vētra, krāsainie zīmuļi, kabarē un garšo grūbu zupa un olu liķieris, bet netīk lielībnieki un filmas ar Maiklu Duglasu.

Slepeno piezīmju autore Vanda Lihtenberga dzimusi 13. novembrī, ir desmit gadus veca un mācās 4. klasē. Viņa dzīvo Ūlanda ielā un viņai nepatīk muļķīgi kaimiņi, fēnotas frizūras, istabas uzkopšana, lielībnieki un jātnieku cepures. Toties Vandai patīk uzturēties laukā, draudzēties ar Katiju, gleznot un lasīt un viņai garšo kanēļmaizītes un melleņu pankūkas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu