“Geimeris” - Džerards Batlers par slavu un karjeru (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Tūliņ pirmizrādi piedzīvos kinolente “Geimeris”, kurā galvenajā lomā varēsim skatīt aktieri Džerardu Batleru, ko jau pazīstam no galvenajām lomām filmās “300 spartieši” un “Rokenrolleris”.

Skotu aktieris Džerards Batlers nu jau iemantojis ne vien asa sižeta filmu jeb bojeviku varoņa slavu, bet arī kļuvis par romantiska un visai “salda” pielūdzēja tipāžu, ko sātīgi apstiprina viņa lomas komēdijās “ P.S. Es mīlu tevi” un “Kailā patiesība”. Pēc Holivudas kritiķu domām, trīsdesmit deviņus gadus vecā aktiera nākotne diezgan droši paredzama kases grāvēju lomās, jo neticami ātri viņš sācis kāpienu pa zvaigžņu karjeras kāpnēm. Tas šķiet visai neticami, ja runājam par personu, kas visu mūžu, kopš bērnības bija alcis kļūt par advokātu. Kā atklāj pats aktieris, paldies Dievam, viņam atradās laiks uzdzīvei, kas sabojāja viņa garlaicīgo advokāta karjeru un lika pārdomāt dzīvi. “Zaudējot prestižo diplomu, es uz savu dzīvi paskatījos no jauna un sapratu, ka man lemts ir darīt ko citu. Es vairs nespēju aizvērt acis uz savu tagadējo dzīvi,” žurnāla “ELLE” intervijā atzīst aktieris. “Es kļuvu par aktieri!” Publika aktieri vērtē ļoti dažādi, tomēr stāsts par atdzimšanu no pelniem un spožās karjeras sākšanu cilvēkiem ir mīļš.

Kadrs no filmas "Geimeris"
Kadrs no filmas "Geimeris" Foto: publicitātes

Piedāvājam mazu ieskatu intervijā ar Holivudas aktieri, kas publicēta www.moviesonline.ca.

Kāds tev ir bijis šis pēdējais gads, kad strauji pieauga tava popularitāte? Man šis bijis ir tāds kā novērojumu un pētniecības laiks. Esmu bijis vērotājs no malas. Piefiksēju, kāda ir ne vien fanu uzmanība, bet kā mainās vai nemainās manu tuvāko cilvēku attieksme. Izjūtu, kā ir iziet uz ielas vai ieiet pārbāztā klubā... Un tad mēģinu ar to visu sadzīvot un justies tajā visā komfortabli.

Tu un dzeltenās preses žurnālisti – kādas ir jūsu attiecības? Mjā, viņi man par daudz ko liek aizdomāties... Atceros, kad man uzmācīgi piedāvāja Džeimsa Bonda lomu (tad vēl nebija apstiprināts aktieris Daniels Kreigs. -red.), es vairs nevarēju izdomāt variantu, kā pieklājīgi atteikties... Bija izmēģināts viss... Un tad es reiz izteicos publiski, ka spēlēšu Džeimsu Bondu, ja mana meitene filmā būs Enna Videkomba, kurai tobrīd bija septiņdesmit gadu, kā arī daudz liekā svara un slikta dzirde... Un iedomājieties, nākamajā dienā visi tabloīdi ziņoja, ka esmu nākamais Džeimss Bonds! Tad es aizdomājos, ka laikam jāaizmirst arī humora izjūta...

Kadrs no filmas: "300: Termopilu kauja"
Kadrs no filmas: "300: Termopilu kauja" Foto: publicitātes

Kāda žanra aktieris tu esi? Nemāku teikt, jo pēdējā laikā saņemu visdažādāko filmu scenārijus: no asa sižeta filmas līdz melnajai komēdijai un no romantiskas mīlas drāmas līdz pat mūzikliem... Spriediet paši!

Pirmizrādi piedzīvos filma “Geimeris”, ko vari pateikt īsos vārdos par to? Man filmēšanās process šķita interesants. Kuram gan negribas padzīvoties netālā nākotnē, kur darbojas prāta manipulēšanas tehnoloģija, kas ļauj cilvēkiem kontrolēt citu cilvēku darbību. Es esmu viens no labākajiem kontrolējamiem kaujiniekiem, kuru piespiež piedalīties spēlē pret viņa paša gribu. Protams, alkstu izrauties no spēles, lai atkal kļūtu par brīvu cilvēku un atkal satiktu savu ģimeni... Kā tas viss man izdodas, jāsecina skatītājiem!

Kas ir tavas autoritātes aktieru vidū? Pols Ņūmens un Mels Gibsons. Kristians Bels man arī ļoti patīk.

Filmās “300 spartieši” un “Geimeris” savā ziņā tiek propagandētas nežēlīgas vīrišķības izpausmes slikto puišu lomās. Tev tās ir tuvas, tās vairo vīrišķību? Varu pateikt, ka sevi uzskatu par vīrišķīgu, un, protams, to atspoguļoju arī savā tēlojumā. Man patīk arī sarunas un minējumi par to, ko katrs asociē ar vārdu “vīrišķība”!

Kadrs no filmas "RocknRolla"
Kadrs no filmas "RocknRolla" Foto: publicitātes

Tu esi kļuvis arī par seksa simbolu sieviešu žurnālu topos... (“Empire” žurnāla tops “100 Sexiest Stars in film history”. - red.) Jā, man reiz kāds to teica, par ko es ļoti smējos, jo pats tā galīgi neuzskatu. Taču, no otras puses, tas jau nebūtu normāli, ja man nepatiktu būt seksīgam...

Vēl šis tas par Batleru * Viņam ir godalga par drosmi – reiz viņš izglāba mazu slīkstošu puišeli. * Karjera tika sākta teātra izrādē “Trainspotting”. * Kinodebija 1997.g. filmā “Mrs. Brown”. * Pameta universitāti nedēļu pirms diploma iegūšanas. * Mīlulis - bokserīte vārdā Lolita. * Liels vienpatis. Bieži pavada laiku vienatnē, kā arī ceļo viens. * Iesauka - Džers, Džerijs.

No filmas "The Ugly Truth" pirmizrādes
No filmas "The Ugly Truth" pirmizrādes Foto: AFP/LETA
Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu